Annonce
Vejle

White Guide Kåringer 2020: Fornem pris til Treetops unge mesterkok

Nicolaj Møller, køkkenchef på Treetop-restaurant (til venstre), blev mandag kåret som "Årets unge kokketalent 2020". Prisen blev uddelt af den prestigefyldte spiseguide White Guide. Arkivfoto: Mette Mørk
Nicolaj Møller, køkkenchef på Treetop på Munkebjerg Hotel, er kåret som "Årets unge kokketalent" 2020 af White Guide. Restaurant Lyst vandt Årets Ret med Gris, arrangeret af Landbrug & Fødevarer.
Annonce

Vejle: En af de mest prestigefylde madguider, White Guide, kårede mandag eftermiddag Nicolaj Møller, køkkenchef på Treetop-restauranten på Munkebjerg Hotel som "Årets unge kokketalent".

Hæderen som "Årets unge kokketalent" går til en kok under 30 år, der “konsistent og på et ekstraordinært højt niveau har præsteret at træde ind på kongerigets restaurantscene og her både bidrager med nytænkning og udviser håndværksmæssig tæft i særklasse," hedder det.

Talent er, når mad er kunst krydret med en stor portion passion og håndværk. Det mestrer Nicolaj Møller. Arkivfoto: Mette Mørk

Og det skudsmål lever Vejles unge gastronaut ifølge dommerne op til.

I deres motivation for at give ham titlen hedder det blandt andet, at "Med Nicolajs personlige stil og usvigelige talent for velsmag og præcision har Treetop en vigtig streng at spille på i restaurantens konstante bevægelse mod kulinarisk perfektion. Vi føler os overbevist om, at Nicolaj kommer til at bidrage til den videre udvikling af den danske restaurantscene i mange år frem, og glæder os til at følge ham og Treetop.”

Nicolaj Møller vandt den fornemme pris foran to kolleger, nemlig Andreas Bjerring, Molskroen, og Simon Basballe, Restaurant Lyst i Fjordenhus ved Vejle Havn.

- Det var anden gang, jeg var nomineret til titlen, så jeg var selvfølgelig nervøs. Var det denne gang, jeg skulle gå hele vejen eller ej?, sagde en stolt køkkenchef efter at have slået sine to kolleger på målstregen.

Næste step for Nicolaj Møller, er, når han 10. december debuterer som forfatter med en bog om Treetop og mesteren selv.

Annonce

Ni priser

Ud over prisen som Årets unge kokketalent 2020 blev der uddelt otte andre priser, nemlig "Årets bedste restaurant - Top 10", "Årets nye restaurant", "Årets dessertoplevelse", "Årets fiske- og skaldyrsoplevelse", "Årets vinoplevelse", "Årets Jan Restorff"-serviceoplevelse, "Årets bæredygtige restaurant" og  “Årets smag for skillingen"-pris.

Her var der dog ingen priser til Vejles restauranter.

Det tætteste, man her kommer, er vinderen af "Årets bedste bestaurant", nemlig Restaurant Alchemist med den tidligere køkkenchef for Treetop Rasmus Munk i spidsen.

Alchemist fik 99 point ud af 100 og løb med sejren stærkt efterfulgt af Geranium med 98 point og Noma med 94 point.

I motivationen for at give Alchemist titlen hedder det blandt andet, at  "I det eksperimenterende Alchemist-køkken er velsmagen i centrum, råvarerne sublime, retterne har budskaber, og dine sanser udfordres i samspil med temaer, historie, dans, lyd, lys, og visuelle effekter, som tilsammen skaber den sublime totale restaurantoplevelse."

Annonce

Gris på gaflen i Vejle

Udover uddelingen af White Guide-priserne blev prisen "Årets ret med Gris" også uddelt. Denne pris uddeles af Landbrug & Fødevarer og støttes af Norma og Frode S. Jacobsens Fond.

Daniel McBurnie, køkkenchef i restaurant Lyst, vandt mandag hæder for "Årets ret med Gris". Arkivfoto: Mette Mørk

Og her strøg Vejle helt til tops, nemlig da da Daniel McBurnie fra restaurant Lyst i Vejle blev udråbt som vinder af den fornemme pris. McBurnies vinderret med gris - der tager udgangspunkt i krogmodnet filet skåret til store, tykke koteletter - kaldte juryen en stor smagsoplevelse.

Daniel McBurnies vinderret med gris - der tager udgangspunkt i krogmodnet filet skåret til store, tykke koteletter - kaldte juryen en stor smagsoplevelse. Foto: Rasmus Palsgård

- Jeg er enormt stolt af at have vundet den her pris - på egne vegne og på vegne af mine dygtige kolleger hos Lyst. Det har været et virkelig stærkt felt i år med meget dygtige kokke og restauranter, så jeg havde slet ikke turde håbe på, at vi kunne vinde. Så vi er meget beærede og taknemmelige hele holdet, sagde Daniel McBurnie efter sejren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Politikerne har været til terminsprøve: Læs, hvad de siger til karaktererne

Annonce