Annonce
Sport

Wozniacki: Jeg har altid håbet jeg ville nå hertil

Greg Wood/Ritzau Scanpix
Med en grand slam-titel og 71 uger som nummer et i verden har Caroline Wozniacki nået det, hun ville.
Annonce

Caroline Wozniacki har fået det punktum, hun havde håbet på.

Det sagde hun tydeligt berørt på et pressemøde, efter at hun tidligt fredag tabte til tunesiske Ons Jabeur i karrierens sidste kamp.

- Når jeg ser tilbage på det, var det en kæmpe fight. Jeg gav den alt, hvad jeg havde, og jeg gav den en skalle. Vi spillede i over to timer, og publikum var fantastisk.

- Det gjorde, at det virkelig var specielt for mig derude, så jeg er virkelig stolt af det hele, siger Wozniacki.

Opgøret mod Jabeur blev en klassisk Wozniacki-kamp, hvor danskeren fightede alt, hvad hun kunne. Men til sidst var det ikke nok.

Wozniacki måtte foran omkring 10.000 mennesker i Melbourne Arena sande, at karrieren var forbi.

Foran et ligeså fyldt presserum, men dog noget færre mennesker, forsøgte hun - nogle timer efter at sidste bold i tenniskarrieren var slået - at sætte ord på, hvordan hun havde det.

Det var tydeligvis svært for Wozniacki, der fortsat havde lidt røde øjne.

- Jeg ved ikke rigtig, hvilke følelser jeg har lige nu, siger Wozniacki.

- Jeg tror, at det er lettelse, det er glæde, jeg er lidt ked af. Det er fordi, det er ens sidste kamp.

- Og så tænker man tilbage på nogle af de helt fantastiske dage eller kampe eller momenter, som man har haft i løbet af alle de år, hvor man har håbet på, at man ville nå til dette punkt.

- Da jeg var en lille pige, og hvis jeg havde vidst, at det var denne måde, det skulle ende på, så havde jeg været meget, meget, meget glad, siger hun.

Karrieren har blandt andet budt på en sejr i Australian Open, 30 WTA-titler, 71 uger som nummer et på verdensranglisten og 239 millioner kroner indtjent i præmiepenge.

Alt sammen beviser det ifølge Wozniacki, at man skal forfølge sin drømme - ligesom hun har gjort, længe inden hun første gang tonede frem på skærmen som en lille pige og fortalte, at hun ville være nummer ét i verden.

- Det, som jeg først og fremmest har lært, er, at det er lige meget, hvor du er fra, og lige meget hvilken hudfarve du har. Om du er høj eller lav, stor eller lille, så er det ligegyldigt.

- Hvis du har en drøm, og du forfølger den og arbejder hårdt, så kan alt lade sig gøre, siger hun.

- Jeg havde en drøm, da jeg var et barn om, at jeg ville vinde en grand slam-titel og blive nummer ét i verden. Folk troede, at jeg var vanvittig, da jeg kom fra et lille land.

- Men jeg fik det til at ske. Jeg arbejdede så hårdt for det hver eneste dag, og det er jeg meget stolt over, siger hun.

Et tema i Wozniacki-lejren har været, hvordan det ville påvirke tennisstjernen under turneringen, at hun vidste, at 14 års tenniskarriere snart var ovre.

Alt i alt mener Wozniacki, at hun har spillet en turnering, som hun kan være glad for.

- Jeg ville gerne slutte af på en værdig måde og en god måde, og jeg har trænet rigtig, rigtig hårdt i off-season.

- Det er klart, at jeg ikke ville tabe i første runde. Anden runde var meget op og ned, og en modstander (Dayana Yastremska, som Wozniacki besejrede i tre sæt, red.), som bare gik ud og trykkede til.

- Det var rigtig, rigtig god adrenalin og en fantastisk måde, jeg kom tilbage på, så den er jeg meget, meget stolt af, siger hun.

Mod Jabeur var Wozniacki noget træt i kroppen, fortalte hun, men alligevel var hun meget stolt over den indsats, hun leverede i karrierens sidste kamp på højeste niveau.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Vejle Boldklub For abonnenter

VB tog point mod FCK, men en anden ting er næsten vigtigere

Annonce