Annonce
Give

Zoo-direktør Østerballe er forsigtig glad: Landets zoologiske haver får hjælp

Zoo-direktør Richard Østerballe ser frem til at dykke ned i regnskabet bag den hjælpepakke på 48 millioner kroner, som landets zoologiske haver er blevet stillet i udsigt. Arkivfoto: Mads Hansen
- Vi mangler endnu regnearket bag hjælpen, men der er en vilje til at hjælpe, og det er positivt, lyder det fra Richard Østerballe, Givskud Zoo - Zootopia, efter en hjælpepakke på 48 millioner kroner.
Annonce

Givskud: "Det viser, at der er en vilje til at hjælpe, og det er positivt."

Sådan siger direktør i Givskud Zoo - Zootopia, Richard Østerballe, efter at regeringen mandag besluttede at lancere en hjælpepakke til landets omkring 30 zoologiske haver og akvarier på i alt 48 millioner kroner.

Zoo-direktørens lidt tilbageholdte jubel skyldes, at ingen endnu ved, hvordan de 48 millioner kroner skal fordeles.

- Lige her og nu mangler vi regnearket bag hjælpepakken. Hvis de 48 millioner kroner er til lønkompensation, og vi derudover kan få dækket nogle af vores dokumenterbare udgifter til foder og drift, ser det rigtig fornuftigt ud, men her og nu er det lidt uklart, ligesom vi ikke ved, hvordan de 48 millioner kroner skal fordeles mellem landets haver, siger Richard Østerballe.

Vi pudser vores glorie i Daza, for der er gjort et stort arbejde for at gøre opmærksom på havernes helt specielle situation.

Richard Østerballe

Annonce

Behov for 60 mio.

Af landets omkring 30 zoologiske haver, anlæg og akvarier er 15 af dem samlet i Daza (Danske Zoologiske Haver og Akvarier), som har stået bag arbejdet for at få regeringen til at hjælpe haverne igennem coronakrisen.

- Vi pudser vores glorie i Daza, for der er gjort et stort arbejde for at gøre opmærksom på havernes helt specielle situation. I henvendelsen til kulturministeren har vi vurderet, at de 15 største haver og anlæg har behov for 51 millioner kroner, og de øvrige har et behov for ni millioner kroner. Hjælpepakken er på 80 procent af det beløb og det vil være en god hjælp for os, siger Richard Østerballe.

Givskud Zoo - Zootopia har som tidligere omtalt været nødsaget til at sende 18 ansatte hjem og rykke sin åbningsdato fra 4. april til 1. maj på grund af risikoen for smitte med coronavirus.

Det forventes, at hjælpepakken til landets zoologiske haver kommer til afstemning i Folketinget tirsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Vejle

Se de nyeste smittetal her: Nu er Vejle kommet under en nærmest magisk grænse

Annonce