Annonce
Kultur

Zoo-direktør roser gæsterne: - Folk var rigtig godt forberedte

For første gang i år kom der i lørdags gæster indenfor i Givskud Zoo - Zootopia. Arkivfoto: Mette Mørk
På forhånd havde direktør Richard Østerballe fra Givskud Zoo - Zootopia forventet lange køer på første åbningsdag på grund af kravene om fremvisning af negative coronatests. Sådan gik det ikke. En våd vejrudsigt og velforberedte gæster, der havde gjort deres forarbejde, gjorde udslaget.

Givskud: De lange køer af gæster, der venter på at komme ind i Givskud Zoo - Zootopia er foreløbig udeblevet efter de første åbningsdage i 2021.

I lørdags holdt dyreparken åbent for første gang i denne sæson, og selvom erfaringer fra blandt andet Zoologisk Have København viste, at det kunne skabe lange køer, endte det ikke sådan i Givskud, fortæller direktør Richard Østerballe.

For det første var besøgstallet både lørdag og søndag begrænset, og for det andet var folk klar med dokumentation på, at de ikke var smittet med coronavirus. Det var ellers denne foranstaltning, som direktøren på forhånd havde forventet kunne give trængsel ved indgangen.

- Folk var rigtig godt forberedte. De havde deres ID, telefoner og papirer klar. Det gik meget hurtigere med at tjekke folk, end jeg havde forestillet mig, siger Richard Østerballe.

Der var sat ekstra personale på arbejde for at håndtere de coronaretningslinjer, som parken skal overholde.

- Det var ganske få gæster, som ikke lige havde det på plads. Vi havde blandt andet en, som vendte om og kørte til Give eller Billund og fik taget en quick-test med det samme, inden han kom tilbage og så kunne komme ind.

Årsagen til det lavere antal gæster skal formentlig findes i vejret, der ikke var specielt godt i weekenden, forklarer Richard Østerballe.

- Den kigger folk jo stadig på, når de tager beslutningen, om de skal herud eller ej. Så det er der ikke noget mærkeligt i, at de ikke synes, de skulle herud lørdag eller søndag. I dag ser det mægtigt fint ud, og vejret ser fint ud de næste dage, siger han.


Vi havde blandt andet en, som vendte om og kørte til Give eller Billund og fik taget en quick-test med det samme, inden han kom tilbage og så kunne komme ind.

Richard Østerballe, direktør Givskud Zoo - Zootopia


Annonce

Ingen blev rendt over ende

Den rolige sæsonstart har udover de udeblevne køer betydet, at personalet har haft gode betingelser for at lære deres arbejdsopgaver at kende.

- Det er positivt på den måde, at vi ikke blev rendt over ende. Der er mange nye folk, som skal lære at betjene udstyr i butikkerne og så videre. De havde en rolig dag, hvor alle kunne følge med, så det var sådan set en fin start, siger Richard Østerballe.

Allerede mandag og tirsdag har besøgstallene været bedre, fortæller Richard Østerballe, og med udsigten til fornuftigt vejr de kommende dage, er han fortrøstningsfuld.

Givskud Zoo - Zootopia holder åbent hele i alle påskedagene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Annonce