Annonce
Børkop

Zoo har haft et hårdt forår - men solen skinner igen

Skærup Zoo åbner fylder 20 år, og direktør Karina Schou kan se frem tilbage en forårssæson, der indtil videre, har været en hård en af slagsen, for der er kommet 40 procent færre gæster. Arkivfoto: Søren Gylling
Dårligt vejr og coronapas har betydet et fald på 40 procent af gæster i Skærup Zoo. Men det lysner, og optimismen har indfundet sig i den lokale zoologiske have.

Skærup: Selvom portene, modsat sidste år, faktisk kunne åbnes ved det fastsatte sæsonåbning i påsken, så har 2021 vist sig at være et svært år for Skærup Zoo.

- Vi har oplevet et fald af gæster på cirka 40 procent i forhold til normale år, så det kan bestemt mærkes. Det skyldes ganske givet det dårlige vejr, men også corona-passet, som nok har sat en begrænsning for nogen, for folk har været usikre på, hvad det er for en størrelse, siger Karina Schou, der er direktør for Skærup Zoo.

På sin vis har 2021 været et sværere år end sidste år, hvor Skærup Zoo ellers måtte holde lukket i de første mange uger af sæsonstarten på grund af corona-nedlukninger.

Annonce

- Sidste år var der ingen entréindtægter i en lang periode, men der var heller ikke så mange udgifter. Men de udgifter har vi så i år, uden at indtægterne er fulgt med på den vanlige måde, siger hun.

Går de rigtige vej

Alligevel er der positive vinde over Skærup Zoo.

- Vejret har endelig ændret sig, for det har da godt nok ikke været med os. Eller nogen andre for den sags skyld. Og vi kan jo straks mærke, når vejret er dårligt, eller som nu blevet bedre. Vi kan også mærke, at corona-passet er blevet mere naturligt for folk. Og da flere og flere bliver vaccineret, er der færre og færre, som skal testes hele tiden. Så det går den rigtige vej, siger Karina Schou.


Vejret har endelig ændret sig, for det har da godt nok ikke været med os.

Karina Schou, direktør, Skærup Zoo


Nu er sommerens tre måneder lige begyndt, og de bliver vigtige for Skærup Zoo.

- Det er først og fremmest i løbet af sommeren, at vi skal indhente det, vi er bagud, så den sommer, vi netop er begyndt på, ser vi frem til med spænding. Men når det er sagt, så synes jeg, det virker til at gå i det rigtige retning. Vi er optimistiske, siger Karina Schou.

Skærup Zoo har over 100 forskellige dyrearter. Det er lige fra aber over fugle til jaguarer. Der er også en enkelt varan, der i øvrigt hedder Bernhard.

Skærup Zoo fyldte 2. juni 20 år, og vi bringer i en af de kommende aviser en reportage og et tilbageblik fra den lille zoo i udkanten af Skærup.

Bernhard er varan. Og han er jo en smuk fyr. Foto: Mette Mørk
Jaguarerne er de mest kendte, men faktisk har Skærup Zoo 28 dyrearter, der kun kan ses der i Danmark. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Fik et års fængsel for knivstik og indbrud: 31-årig nægtede næsten alt - og blev dømt for næsten det hele

Annonce