Annonce
Give

Zootopia fik en fantastisk start på sæsonen - og løverne har fået nye unger

Fred og ro hos mor. Det er noget de fire løveunger sætter pris på i starten, så i den første tid er de isoleret i en del af stalden, men kan dog være i kontakt med resten af flokken gennem hegnet. Foto: Zootopia
Efter fire dages åbning i pinsen er Zootopia foran sit budget. Især pinsedag var som en dag i højsæsonen. Men det er alt for tidligt at sige noget om sæsonen som helhed, mener Richard Østerballe.
Annonce

Givskud: Så starter vi sørme sæson 2020 og vi håber, det bliver den bedste sæson nogensinde.

Sådan lød det fra Zootopias direktør Richard Østerballe, da der fredag klokken 10 blev åbnet for portene til kommunens største turistattraktion. Og går resten af sæsonen som de første fire dage er forhåbningerne måske ikke så virkelighedsfjerne, som de umiddelbart lød efter en otte ugers udskydelse af sæsonstarten.

- Nej, vi kan ikke klage. Det er gået rigtig godt og vi havde flere gæster, end vi optimistisk havde håbet på. Så vi fik prøvet vore systemer af og gæsterne hjalp til med at tingene gled, som de skulle, siger Richard Østerballe.

Især pinsedag fik dyreparken afprøvet deres "corona-systemer", hvor ikke mindst afstanden mellem gæster ind imellem blev lidt udfordret. Gæsterne var generelt meget påpasselige med at holde afstand og kun en enkelt gang måtte personalet reagere.

Nogle gæster havde kontaktet politiet, fordi de følte, der var for mange samlet på et for lille område. Det viste sig, at et større selskab ønskede at følges ad gennem parken. Men personalet fik snakket med dem og fik gruppen delt og de rolige forhold genoprettet.

Annonce

Politi-safari

- Det foregik stille og roligt og helt uden nogen form for ophidselse. Det generelle indtryk er, at gæsterne også har været tilfredse med de foranstaltninger og restriktioner, vi har sat i værk for at skabe tryghed med hensyn til corona, siger Richard Østerballe.

Det sidste baserer han ikke mindst på en lille spørgeskemaundersøgelse, som Zootopia har foretaget mellem pinsens gæster. 90 procent af gæsterne har svaret, at de synes Zootopias indsats er "god" eller "rigtig god".

Det har sikkert medvirket til at skabe tryghed, at også politiet tog på en safaritur gennem parken. De kørte en runde hver dag.

Politisafarierne har ikke talt med i besøgstallet. De nåede alligevel over 15.000 gæster på de fire dage.

- Især søndag havde vi travlt. Her havde vi over 5000 gæster inde og det er faktisk som en god dag i højsæsonen, siger Richard Østerballe.

Med det flotte besøgstal nåede man over det budgetterede antal gæster. Også Aalboorg Zoo havde en fin pinse og kom over budget. Derimod ser det lidt være ud andre i andre zoologiske haver.

Annonce

Nye attraktioner.

Holder publikums interesse, kan det trods udskudt åbning blive en god sæson. Dyrene gør i hvert fald, hvad de kan for at trække publikum til.

Gorillaerne har som tidligere nævnt fået en ny unge. Det vil løverne ikke stå tilbage for, så første gang i godt to et halvt år er der igen løveunger i "Løveparken". Der er født fire unger, to af hvert køn.

- Vi har igennem længere tid arbejdet på en større rokade og udvidelse af flokken, så disse unger er vigtige både for vores arbejde i parken og for det generelle internationale avlsarbejde på tværs af dyreparker og zoologiske haver, siger Richard Østerballe.

Han er i øvrigt ret sikker på, at der er endnu et kuld løveunger på vej i den nærmeste fremtid.

Løvinden og de fire unger er blevet isoleret fra resten af flokken. Sådan gør løverne også på savannen. Når ungerne bliver lidt større, skal de introduceres både for faren og de andre hunner i flokken - og for parkens anlæg, hvor gæster kører rundt i bil.

- Vi satser indtil videre på, at ungerne vil være så store i begyndelsen af højsæsonen, at de vil kunne komme med ud og hilse på gæster i vores store anlæg, siger Richard Østerballe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce