Dramatisk prisfald på Audis nye elbil

I første omgang forlød det, at Audi e-tron skulle koste 935.000 kr., men de endelige forhandlinger har gjort, at prisen er dalet med 135.000 kr. Foto: Audi

Dramatisk prisfald på Audis nye elbil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Audi e-tron bliver 135.000 kroner billigere end forventet.

400 danskere har skrevet sig op til at være de første, der kan bestille den nye Audi e-tron, der er mærkets første dedikerede elbil. I februar bliver det muligt at skrive under på købskontrakter, og interessen for at sætte sin underskrift bliver næppe mindre, efter at Audi Danmark har sænket prisen markant i forhold til de første udmeldinger.

I midten af november sidste år var prisen fastsat til 935.000 kroner, men den officielle startpris er nu røget ned på 799.995 kroner.

Audi Danmark forklarer, at den lavere pris skyldes to ting.

- På baggrund af de nye WLTP-tal for rækkevidden har vi haft nogle ekstra forhandlinger med fabrikken, hvor vi blandt andet har fortalt dem, at vi ser et stort marked for e-tron i Danmark. Samtidig har vi valgt, at en større sikkerhedspakke er standard i alle modellerne, siger Britt Stellinger, der er pressechef.

Den endelige prissætning betyder, at interesserede allerede ny kan bestille e-tron, hvornår de kan få den leveret, kan Audi til gengæld ikke sige noget om. De første forhandlerbiler lander i februar.

Svarer til Jaguar

Pakken med sikkerhedsudstyr er en såkaldt tour-assistentpakke, der blandt andet omfatter adaptiv fartpilot og teknologi, der gør, at bilen kan holde sig i sporet, uden man holder på rattet i kortere perioder. De virtuelle sidespejle, der består af kamera og en farveskærm øverst i sidedørene, er ekstraudstyr og endnu ikke prissat.

Den nye Audi har en officiel rækkevidde på 417 kilometer målt efter WLTP-normen, som er kravet nu. Tallet svarer til Jaguar I-Pace i de højeste udstyrsversioner. Prisen på Audi e-tron ligger i øvrigt ikke væsentligt over Jaguar I-Pace, der starter ved 740.880 kroner.

Til sommer kommer den tilsvarende Mercedes EQC, som endnu ikke er prissat.

Den store Audi-SUV placerer sig mellem Q5 og Q7, dog nærmest Q7. Bilen fås ikke med syv sæder, men er en traditionel fempersoners. Det store batteri har energi, der udgør 95 kWh, og ydelsen er på 300 kW, som svarer til 408 hk.

Dramatisk prisfald på Audis nye elbil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce