Her er den nye BMW-8-serie

Den elegante BMW 8-serie Coupé skal løfte overliggeren for det tyske mærke og være en ny spydspids i den helt eksklusive klasse. Foto: BMW

Her er den nye BMW-8-serie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det tyske mærke er med den nye 8-serie tilbage i klassen for de helt store sportslige coupéer.

Forhistorie sælger. Især når der kombineres med toppen af poppen inden for luksus. Det ved marketingfolkene hos BMW. Derfor genoplives 8-serien med klare tråde til den ikoniske 850 Coupé, som i 1989 med sin V12-motor var noget af det ypperste at blive set i.

Den nye model, som i elegance skal matche tidens krav, lanceres da også i en coupe-version som den første model, mens en større firedørs Gran Coupé ventes at følge trop til næste år. Den nye model, som netop er vist i den produktionsklare version, kommer i første omgange som M850i xDrive Coupé, der byder på en 4,4 liters V8-motor på 530 hk samt som M840d xDrive Coupé med en sekscylindret dieselmotor på 330 hk.

V8-versionen leverer 750 Nm fra 1800 til 4600 omdr., hvilket betyder, at den firehjulstrukne sportscoupé klarer 0-100 km/t på 3,7 sek. Netop det sportslige islæt blev understreget på det netop overståede Le Mans, hvor en række opgraderede M8 GTE-modeller debuterede på banen.

8-serie-modellen matcher i længde den udgående 6-serie Coupé, men bygger nu på 7-serien mod tidligere 5-serien. Foto: BMW
8-serie-modellen matcher i længde den udgående 6-serie Coupé, men bygger nu på 7-serien mod tidligere 5-serien. Foto: BMW

Ny topmodel

Med en længde på 4,84 meter matcher den nye 8-serie Coupé i store træk den udgående 6-serie Coupé, Grand Coupé og Cabriolet, som var den tredje generation af 6-serien, der blev produceret fra 2011-17. Rent praktisk erstatter den nye model da også disse, men BMW lægger ikke skjul på, at 8-serien skal været et nyt high-end-ikon for mærket, der på den måde rangerer over 7-serien.

Således bliver modellen også en mere ligeværdig konkurrent til modeller som Mercedes SL og S-klasse Coupé.

Den nye model er konstrueret i en letvægtskonstruktion med brug af bl.a. aluminium, magnesium og kulforstærket plast, hvilket ifølge fabrikken giver optimal vægtfordeling. Den har som standard bl.a. adaptiv M-affjedring, otte trins Steptronic-automatgear og altså xDrive-firehjulstræk, mens der f.eks. kan tilvælges M-kulfibertag og M-kulfiber eksteriørpakke.

Inden døre fortsætter det moderne designsprog med den helt nye digitale instrumentering i BMW Live cockpit, som kan tilpasses føreren individuelt.

Hos BMW har tallet 8 altid været sat sammen med de mere sportslige biler, som taler til følelserne. Det gælder bl.a. BMW Z8, der blev produceret mellem 2002 og 2003 og var med i James Bond filmen "The World Is Not Enough", samt den nuværende BMW i8 Coupé hybrid-sportsvogn og den nye BMW i8 Roadster. Tidspunkt for dansk introduktion, danske priser og udstyr er endnu ukendt.

Interiøret er luksuriøst med den nye digitale instrumentering med
Interiøret er luksuriøst med den nye digitale instrumentering med "BMW Live Cockpit Professional", der byder på flere skærme, som kan tilpasses individuelt. Foto: BMW

Her er den nye BMW-8-serie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce