Ændrede støtteregler skubber biogasanlæg ved Grindsted

Her på grunden ved siden af Billund Vand & Energi på Grindsted Landevej kan der komme et stort biogasanlæg. Billund Kommune har endnu ikke modtaget det materiale, man skal bruge for at kunne sagsbehandle og miljøvurdere ansøgningen fra Combigas. Arkivfoto

Ændrede støtteregler skubber biogasanlæg ved Grindsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Combigas kan ikke længere nå at få støtte efter gammel ordning og søger derfor dispensation. Biogasanlæg ved Grindsted skal derfor ikke hastes igennem på kort tid.

Grindsted: Beslutningen om det store biogasanlæg ved Grindsted trækker ud. Det skyldes, at Folketinget i februar ændrede støtteordningen for biogasanlæg. Derfor kan Combigas, der vil bygge det store anlæg, ikke kan få støtte efter den nuværende ordning - med mindre selskabet får dispensation. Det betyder, at sagen ikke behøver blive hastet igennem på kort tid.

Frank Wennerberg, direktør i Combigas, bekræfter, at selskabet lige nu er i venteposition.

- Vi afventer en afklaring vedrørende støtteordningen - ligesom mange andre kommende biogasanlæg, der er i projekteringsfasen, siger han.

Sagen kort
Firmaet Combigas ønsker at opføre et stort biogasanlæg, Billund Biogas, ved siden af Billund Energi & Vand på Grindsted Landevej.Politikerne har godkendt, at der udarbejdes landzonetilladelse og VVM-redegørelse. Der vil være nabohøring i forbindelse med landzonetilladelsen, og der vil være en otte ugers offentlighedsfase. Ifølge Billund Kommune vil der være rig mulighed for at blive hørt i forbindelse med sagsbehandlingen.I Kolding og Esbjerg er to tilsvarende projekter opgivet på grund af naboprotester.

Senere end 1. september

Billund Kommune har derfor endnu ikke modtaget ansøgningen fra Combigas.

- Får de dispensation, har de ikke så travlt. Men det får de at vide sidst i marts, og derefter modtager vi materialet fra dem, siger Lauge Clemmensen, direktør for teknik og økonomi i Billund Kommune.

Lauge Clemmensen vurderer derfor ikke, at sagbehandlingen - herunder en otte ugers høringsperiode - kan være overstået 1. september som oprindeligt planlagt.

- Det er urealistisk. Det kan vi simpelthen ikke nå. Først når vi får materialet fra Combigas, kan vi komme i gang med at sagsbehandle og miljøvurdere, siger han.

Når der laves en VVM-redegørelse, undersøges påvirkninger på miljø og natur. Det tager ofte et år at få sådan en redegørelse klar.

Otte ugers høring

Naboerne, der protesterer mod planerne, og som nu har indsamlet mere end 800 underskrifter mod biogasanlægget, har tidligere udtrykt bekymring om høringsfasen. Den fase af projektet behøver de dog ikke være nervøse for, understreger Lauge Clemmensen:

- Der bliver ikke hastet en høringsfase igennem inden sommerferien. Vi behandler høringsfasen ordentligt, men jeg kan simpelthen ikke sige, hvornår det bliver og heller ikke, hvornår politikerne får sagen til behandling, siger Lauge Clemmensen.

Frank Wennerberg og Combigas arbejder videre med projektet:

- Vi anser projektet som bæredygtigt, selvom vi ikke kommer med i den nuværende ordning, så projekteringen forsætter, siger han.

Ændrede støtteregler skubber biogasanlæg ved Grindsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce