Armacoat investerer i Danmarks største slyngrenser

Den nye slyngrenser hos Armacoat. Jern- eller metalelementer bliver ført ind i maskinen, som så slynger dem rundt, mens der tilføres små stålkugler, såkaldt stålgrit. Foto: Martin Ravn

Armacoat investerer i Danmarks største slyngrenser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virksomheden Armacoat i Grindsted har investeret i Danmarks største slyngrenser. Slyngrenseren forbedrer virksomhedens effektivitet enormt og stiller virksomheden godt i den hårde konkurrence på markedet.

Grindsted: - Et emne, der før kunne tage 4-5 timer at sandblæse, kan vi nu klare på 10 minutter.

Henrik Haahr Hansen, daglig leder hos Armacoat i Grindsted, er ganske imponeret af virksomhedens nye maskine: En kæmpestor slyngrenser, som kan sandblæse elementer på op til 3,5 tons og 3,5 x 2,9 meter.

Ifølge virksomheden er det Danmarks største af sin slags og har kostet lige knap tre millioner kroner at anskaffe.

Men det var også nødvendigt, mener lederen af Armacoat, som gør i at sandblæse emner og lakere dem til industrien. Med investeringen stiller virksomheden sig nemlig godt i den hårde konkurrence på markedet, hvor der er store konkurrenter i byer som Kolding og Esbjerg.

- Vores fokusområder er kvalitet og leveringstid. Det er altid dér, at kunden er presset. Det skal gå hurtigt, siger Henrik Haahr Hansen.

Armacoat
Armacoat har mere end 40 års erfaring med overfladebehandling og beskæftiger for tiden 13 medarbejdere fordelt på et produktionsareal på godt 8.000 m². Armacoat er en underleverandørvirksomhed, der beskæftiger sig med overfladebehandling af jern- og metalvarer. I spidsen står Henrik Haahr Hansen, der kom ind i firmaet i 2015.

Arbejdsmiljø

Med investeringen kigger Armacoat fremad. Den hurtigere behandlingstid betyder, at virksomheden kan tage flere opgaver og kunder ind. Maskinen har kørt siden februar og allerede overtaget cirka 50 procent af de opgaver, som før var manuelle.

- Vi har fået et andet arbejdsflow, hvor vi ikke er belastet af en langvarig sandblæsning. Det betyder, at vi kan garantere, at stålemner, der kommer ind om morgenen, er færdigbehandlet og klar til afsending næste dag, siger Henrik Haahr Hansen.

- Samtidig er kvaliteten på niveau med manual sandblæsning, og arbejdsmiljøet for vores folk er blevet bedre, da de ikke skal stå i flere timer i forskellige stillinger, tilføjer han.

Samtidig sparer virksomheden penge på opgaverne.

- Det flytter helt vildt på kostprisen og den færdige pris. Investeringen betyder, at vi er foran de udfordringer, der kan komme, forklarer Henrik Haahr Hansen.

Åbent hus

Har man lyst til at se den nye slyngrenser, bliver det muligt torsdag den 14. juni. Her holder virksomheden, der holder til på Huginsvej, nemlig åbent hus fra 13-16. Virksomheden beder om tilmelding på kso.dk@armacoat.dk.

Armacoat investerer i Danmarks største slyngrenser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce