Billund og Grindsteds genbrugspladser får en overhaling

Genbrugspladserne i Grindsted og Billund skal friskes op. Kommunen arbejder for tiden på at finde frem til, hvordan pladserne skal se ud. Arkivfoto: Mathilde Bech.

Billund og Grindsteds genbrugspladser får en overhaling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inden årsskiftet vil planen for, hvordan genbrugspladserne i Grindsted og Billund kommer til at se ud, ligge klar.

Grindsted/Billund: I løbet af den kommende tid vil genbrugspladserne i Grindsted og Billund samt omlastepladsen i Grindsted få en kærlig hånd.

Billund Kommune er for tiden ved at sjusse sig frem til, hvordan pladserne fremadrettet skal se ud, og for at få det bedst mulige resultat blev medlemmerne af kommunens teknik- og miljøudvalg for et par uger siden sendt på ekskursion til tre sydjyske genbrugspladser for at hente inspiration.

- Vi har været ude og se på tre genbrugspladser i Tarp, Kolding og Aabenraa. Især den i Tarp syntes vi rigtigt godt om. Der var et godt overblik, og man kunne følge med i, hvad der foregik, uden at folk følte sig overvåget, fortæller Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget.

Kommer med tilkendegivelser

I den kommende tid skal politikerne tage stilling til behovet for åbningstid, om der skal være adgangskontrol, overvågning eller måske en byttezone, hvor folk kan henstille materialer, som er for gode til at kassere, og som andre derfor kan tage med sig.

- Vi kommer med nogle tilkendegivelser, og så vil forvaltningen prøve at skrive det sammen til et udkast til, hvordan pladserne skal indrettes. Derefter skal det sendes i udbud, forklarer Per Nyhus.

Plan bliver færdig i år

Både borgere og medarbejdere på genbrugspladserne er blevet spurgt om deres holdning til, hvordan pladserne fremadrettet skal se ud. Borgere, som har besøgt pladserne, er blevet spurgt om deres holdning, og desuden har det via sociale medier været muligt at komme med sine holdninger.

Medarbejderne på pladserne er blevet spurgt om deres holdninger og idéer, og deres arbejde er blevet fulgt.

Det er endnu usikkert, hvornår de nye genbrugspladser vil være klar, men der vil blive taget en beslutning om, hvordan de skal se ud, inden udgangen af dette år.

- Der bliver ikke lavet nye genbrugspladser i år, men vi gør det færdigt i dette udvalg, siger Per Nyhus.

Billund og Grindsteds genbrugspladser får en overhaling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce