Billunds Internationale Skole er internationalt godkendt - på rekord tid

ISB i Billund og skoleleder Camilla Uhre Fog har nu fået en blåstempling på, at deres uddannelse til de 11-16-årige er helt i top af IB World School. Arkivfoto: Ulrik Pedersen

Billunds Internationale Skole er internationalt godkendt - på rekord tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem år gammel lever Billunds Internationale Skole nu fuldt op til den skoleform, de har valgt at føre - den såkaldte IB - på alle klassetrin. De er netop blevet godkendt af uafhængige konsulenter.

Billund: For to år siden blev Billunds Internationale Skole godkendt af IB World School i forhold til at føre skole for de yngste elever. Nu er de netop blevet blåstemplet i forhold til de 11- til 16-årige elever, og det er stort for skoleleder Camilla Uhre Fog.

- Som skole har vi valgt at følge læseplanen IB, men de skal også vælge os til, forklarer Camilla Uhre Fog - og det har krævet en længere proces med høje krav til både rammer og faglighed. Den proces blev afsluttet i marts, hvor skolen havde besøg af uafhængige konsulenter over flere dage. Her havde de blandt andet samtaler med forældre, elever, lærere, bestyrelse og ledelse.

- Vi er blevet målt og vejet på mange parametre for eksempel hvordan vi arbejder kreativt, om der er mulighed for at inddrage omverdenen, og om vi gør det, fortæller Camilla Uhre Fog.

IB
For to år siden blev Den Internationale Skole (ISB) i Billund autoriseret som IB World School til at udbyde International Baccalaureate (IB) Primary Years Programme til de yngste elever. Nu er skolen også autoriseret til IB-systemets Middle Years Programme, MYP, der dækker eleverne mellem 11-16 år.IB organisationens MYP-godkendelse falder efter et to-årigt forløb.

Som en IB World School er ISB en del af et globalt skolenetværk, hvis mål er at uddanne undersøgende, vidende og omsorgsfulde unge mennesker.

Der er mere end 5000 skoler i verden, der tilbyder IB, og Billunds Internationale Skole er den fjerde skole i Danmark.

Et kæmpe skulderklap

Mens Cambridge-skolesystemet knytter sig til det engelske skolesystem, så går IB-uddannelsessystemet på tværs af alle lande og er anerkendt i alle lande.

- Det gør det nemt for forældre, der rejser rundt i verden at sikre en sammenhængende og genkendelig skolegang for deres børn, siger Camilla Uhre Fog.

At blive endeligt godkendt af IB er ifølge Camilla Uhre Fog et kæmpe skulderklap - ikke mindst til lærerne på Billunds Internationale Skole.

- Det er rigtig flot gået på fem år. Vi har opnået to godkendelser samtidig med, at vi har oplevet en voldsom vækst og taget imod rigtig mange børn. Vi vil selvfølgelig bruge det til at udvikle os endnu mere og give yderligere gas, siger Camilla Uhre Fog.

I august 2013 begyndte der 60 elever på skolen. I dag går der 360 elever på skolen, og der er 90 ansatte fra godt 50 lande.

- Vi har ikke vækst som mål som sådan. Der er en udskiftning på cirka ti procent, og det er naturligt for en skole som os og er lavt i forhold til andre steder, påpeger Camilla Uhre Fog, der har en fordeling af elever på 30 procent danske og 70 procent internationale.

Billunds Internationale Skole er internationalt godkendt - på rekord tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce