Bøje udgiver bog om Bøjsø

Bøje Sørensens og Bøjsøs historie er fyldt med gode historier, og de er nu samlet i en bog. PR foto

Bøje udgiver bog om Bøjsø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bøje Sørensen, tidligere indehaver af vinduesvirksomheden Bøjsø i Vorbasse, har fulgt flere opfordringer til at få sin og firmaets historie skrevet ned. Nu kommer den i bogform.

Vorbasse: Der er sket meget, siden Bøje Sørensen var en stor knægt, der hentede træfinér hos snedkeren i Vorbasse for at lave smørebrætter, til den dag han i 2017 solgte virksomheden, der nu var kendt for vinduer til bevaringsværdige ejendomme.

I dag bor han med sit livs Gurli i en bolig ved kajkanten i Vejle, og i løbet af 2018 har han fortalt om sit og Bøjsøs liv til journalist Anette Jorsal, som har omsat historien til en bog. Bøje Sørensen har samlet billeder fra barndommen i Nebel, fra ungdommen, arbejdsårene, familieliv og selvfølgelig fra mange af de gamle villaer, palæer og store administrationsbygninger, som Bøjsø har leveret vinduer til. Bogen præsenteres ved en reception tirsdag 11. december kl. 16.30-18.00 på Vorbasse Bibliotek.

Ærtehalm

Bøje Sørensen og Bøjsø har hørt sammen som ærtehalm, og derfor er det både en historie om personen Bøje og om firmaet fra dets spæde start på forældrenes ejendom i Nebel til industribygningerne i Vorbasse og de mange medarbejdere.

Der er blandt andet historien om, dengang han mistede noget af en finger, om dengang han som soldat blev rystet over forholdene ved militæret og fremprovokerede sygdom, så han kunne komme hjem. Der er historien om dengang, han mødte Gotfred Kirk Kristiansen, om dengang han gik på loftet af Amalienborg, og om den unge københavnske arkitekt, der bad om at tale engelsk med Bøje, for hun kunne ikke forstå hans jysk.

Bøje udgiver bog om Bøjsø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce