Cafe Jydepotten og Headspace klarer sig uden satspulje-penge

Humøret var højt, da Poul Nyrup Rasmussen, protektor for Foreningen Det Sociale Netværk, der står bag Headspace, i begyndelsen af 2016 indviede Headspace Billund. Daglig leder Susanne Mathiesen (t.v.) fortæller, at Headspace Billund, trods regeringens beslutning om at nedlægge satspuljen, er sikret i mindst to år. Arkivfoto: John Randeris

Cafe Jydepotten og Headspace klarer sig uden satspulje-penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både hos Café Jydepotten og hos Headspace Billund kan de klare sig, selvom det fremover ikke bliver muligt at søge støtte fra den såkaldte satspulje.

Grindsted: Det netop indgåede finanslovforlig kan komme til at få konsekvenser på lokalt plan. Som en del af forliget, der er indgået mellem regeringen og Dansk Folkeparti, er det blevet besluttet at sløjfe den såkaldte satspulje, som er blevet brugt til forskellige sociale projekter.

I Billund Kommune er der flere projekter, som gennem de senere år har nydt godt af at have fået støtte fra satspuljen. Det gælder blandt andet Café Jydepotten i Grindsted. Her er daglig leder Niels Christensen naturligvis ked af, at muligheden for at søge om ekstra støtte via satspuljen forsvinder, men han slår fast, at det ikke er noget, der vil få en betydning for caféens fortsatte drift.

- Vi lever ikke af satspuljemidler. Vi lever på en grundaftale med Billund Kommune. De satspuljemidler, som vi har søgt, er væsentlige, men det er ikke dem, vi kører igennem på. Vi kan køre caféens grundbudget igennem på den aftale, vi har med Billund Kommune. Det, som jeg har søgt at få hjem på satspuljerne, er noget ekstra, siger Niels Christensen.

Satspuljen
Fredag indgik regeringen og Dansk Folkeparti forlig om næste års finanslov. Her blev det besluttet at afskaffe satspuljen.

Pengene til satspuljen kommer fra, at man gennem mange år har ladet overførselsindkomsterne stige 0,3 procent mindre end lønudviklingen. Dermed har folk på overførselsindkomster haft en smule mindre at leve af, men til gengæld har der været penge til en række sociale projekter.

Headspace klarer sig

Headspace Billund, som er beliggende i Grindsted, får ligeledes støtte gennem satspuljemidlerne. Om aftalen om at nedlægge satspuljen får konsekvenser på længere sigt, kan daglig leder af Headspace Billund, Susanne Mathiesen, ikke sige noget om, men hun er overbevist om, at der i hvert fald i de kommende to år ikke vil blive ændret på tingenes tilstand.

- Der er en samarbejdsaftale mellem Headspace Danmark og Billund Kommune om at drive Headspace Billund. Det er en aftale, der løber til udgangen af 2020. Den aftale bliver der ikke rørt ved, siger Susanne Mathiesen.

Headspace Danmark og Billund Kommune vil om to år analysere situationen og træffe en beslutning om fremtiden for Headspace.

På finansloven er der dog også godt nyt for Billund Kommune. Således er er sat otte millioner kroner af i støtte til et nyt kultur- og ungecenter på Campus.

Cafe Jydepotten og Headspace klarer sig uden satspulje-penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce