Filskov mindes krigshelt fra D-dag

Der holdes mindeaften i Filskov. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Filskov mindes krigshelt fra D-dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svend Immanuel Moustgaard fra Filskov var frivillig i den canadiske hær og var med ved D-dag i juni 1944. Han faldt senere ved slag i Nordfrankrig.

Filskov: Onsdag 24. juli arrangerer Billund Kommunes Museer i samarbejde med Filskov Lokalhistoriske Arkiv, Besættelsessamling Grindsteds Venner, Forsvarsbrødrene i Sdr. Omme og Filskov Kirke en mindeaften om filskovdrengen Svend Immanuel Moustgaard.

6. juni var det 75 år siden, invasionen (D-dag) blev startet. Tusindvis døde i de første mange dage og uger af invasionen og én af dem var Svend Immanuel Moustgaard fra Filskov. Han meldte sig som frivillig til den canadiske hær "The Black Watch". Han faldt i slaget ved Verrières Ridge syd for Caen i Nordfrankrig 25. juli 1944. Til ære for Svend Immanuel Moustgaard blev der i 1947 sat en mindeplade op i Filskov Kirke.

Den røde brænding

Arrangementet 24. juli begynder i Filskov Kirke og fortsætter i Viadukthallen. I Filskov Kirke afholdes der en mindehøjtidelighed for Svend Immanuel Moustgaard, og det begynder kl. 19. Spirekoret fra Filskov Friskole medvirker. I Viadukthallen vil Ole Moustgaard fortælle om Svend Immanuel Moustgaards liv gennem breve og familiefotos. Herefter vil forfatter Jakob Tøtrup Kjærsgaard fortælle om sin nye bog "Den Røde Brænding", hvori Svends deltagelse i D-dag invasionen er beskrevet.

I Viadukthallen vil der endvidere forefindes en lille udstilling af diverse effekter fra Svend Immanuel Moustgaards liv.

Der kan købes kaffe og brød i Viadukthallen, og alle er velkomne.

Filskov mindes krigshelt fra D-dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce