Grindsted Gymnasium om hjælp: 500.000 kroner er fint, men slet ikke nok

Fra 2019 får Grindsted Gymnasium & HF et forhøjet tilskud på 500.000 kroner om året. Det er fint, men ikke nok, pointerer rektor Gitte Vest Barkholt. Arkivfoto

Grindsted Gymnasium om hjælp: 500.000 kroner er fint, men slet ikke nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En halv million kroner ekstra til Grindsted Gymnasium gør ikke den store forskel. Gymnasiet skal stadig spare.

Grindsted: 500.000 kroner ekstra til udkantgymnasierne er et af resultaterne af finansloven, som faldt på plads forleden.

Der skal dog mere end en halv mio. kroner til at få Grindsted-rektor Gitte Vest Barkholt til at juble:

- Det blev en lidt bedre weekend, for 500.000 kroner er bedre end ingenting, men det er ikke nok. Vi skal jo stadig spare. Omprioriteringsbidraget skal væk, siger hun med henvisning til den årlige to procents besparelse, som alle institutioner har været pålagt de senere år.

I Grindsted betyder det næste år, at skolen trods de ekstra penge stadig skal spare 300.000 kroner, og det ser endnu strammere ud de kommende år, hvis to procents besparelsen bliver ved.

Finansloven og gymnasierne
I finansloven afsættes der 10 millioner kroner om året i perioden 2019-2022 til et midlertidigt løft af tilskuddet til udkantsgymnasier.Det svarer til et tilskud på 0,5 millioner kroner årligt til blandt andre Grindsted Gymnasium & HF.

Gymnasiet skal dog fortsat spare to procent, så samlet set er der fortsat tale om nedskæringer.

Socialdemokrat utilfreds

Det gør den ikke, hvis det står til Socialdemokratiet. MF Troels Ravn giver nemlig ikke meget for det, han kalder regeringens "grønthøsterbesparelser":

- Den borgerlige regering og Dansk Folkeparti har skåret på vores ungdomsuddannelser år efter år. Nu lægger man så op til at give en pose penge i 2019 - 2022, samtidig med at man viderefører grønthøsterbesparelserne. Derfor vil resultatet stadig være nedskæringer, og dermed færre penge til at sikre en god økonomi på gymnasierne i vores landdistrikter. Omprioriteringsbidraget er en stor trussel mod gymnasierne uden for de store byer. Derfor skal vi have omprioriteringsbidraget fjernet, og jeg er meget tilfreds med, at Socialdemokratiet går til valg på at fjerne besparelserne, skriver han i et læserbrev.

Højere grundbeløb

Troels Ravn vil også have kigget på det taxametersystem, som gymnasierne får støtte efter.

I dag får alle gymnasier det samme grundbeløb i støtte uanset deres størrelse, og derudover får skolerne penge pr. elev. Det betyder, at de store skoler i de store byer har flere penge mellem hænderne end de mindre. Det er, som blandt andre Campus Grindsted-formand Jesper Dahlmann har påpeget, et problem, da de små skoler har små hold, men lige så mange udgifter - for eksempel til lærere - som de store.

Grindsted Gymnasium om hjælp: 500.000 kroner er fint, men slet ikke nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce