Hjælp, vi mangler læger: Kun to læger tager imod nye patienter

Region Syddanmark er på udkig efter flere læger til Billund Kommune. Arkivfoto

Hjælp, vi mangler læger: Kun to læger tager imod nye patienter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region Syddanmark søger efter tre nye læger til Billund Kommune. Området er nemlig presset på lægedækningen. Yngre læger har vist interesse for området.

Billund Kommune: Har du lyst til at skifte læge, er der i øjeblikket kun to lægeklinikker i Billund Kommune, som du kan vælge mellem.

Det er en af årsagerne til, at Region Syddanmark søger efter tre ekstra nye læger til området (to i Grindsted og én i Billund).

Lægepresset i Grindsted-Billund er faktisk så stort, at området er ét af en håndfuld områder i Region Syddanmark, som regnes for lægedækningstruede. Det skyldes også, at gennemsnitsalderen blandt de 20 læger i kommunen er den højeste i regionen (undtagen Fanø, hvor der dog kun er to læger), samt at nogle af lægerne snart stopper.

- Det er lidt særligt, at der er lidt krise i Grindsted-Billund-området. Det opstår selvfølgelig lidt sporadisk, afhængig af hvilke områder der pågår generationsskifte i. Og lige i Billund Kommune er der en håndfuld læger, som er oppe i årene, siger Ulla Krogh Jessen fra regionens rekrutteringsteam inden for almene praksisser.

Regionen garanterer dog, at ingen patienter kommer til at stå uden læge. Stopper en læge, uden at klinikken er blevet solgt, går regionen ind og udbyder et lægehus, ligesom det skete med Alles Lægehus i Grindsted i 2017, da læge Jakub Galazka stoppede.

To åbne lægehuse
Det er Alles Lægehus i Grindsted og Lægerne i Vorbasse, der har åbent for tilgang af patienter.

Yngre læger interesseret

Billund Kommune har derfor ekstra opmærksomhed i regionen.

- Vi holdt et rekrutteringsarrangement i september, hvor der deltog seks unge læger. Vi er fortsat i dialog med et par stykker af dem, men der er mange brikker, som skal falde på plads, siger Ulla Krogh Jessen.

Den lokalvalgt regionsrådspolitiker Kristian Nørgaard følger problemstillingen tæt:

- Preben (Jensen, kommunens anden repræsentant i regionsrådet, red.) og jeg arbejder rigtig meget med at sikre noget mere i Grindsted og Billund. Udfordringen er, at du ikke kan få unge læger til at købe en solopraksis. Det er meget få nyuddannede, som vil ud og sidde alene. Derfor har vi tanken om sundhedshuse, men det skal jo ske i et samarbejde med både regionen, kommunen og lægerne selv, så det er meget kompleks, siger Kristian Nørgaard.

Hjælp, vi mangler læger: Kun to læger tager imod nye patienter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce