Ingen klager over udlejere i Billund: - Det er første gang, det er sket

Når en lejlighed fraflyttes, fremgår det ofte af lejekontrakten, at den skal afleveres nyistandsat. Det er en beskrivelse, der ofte fører til uenigheder mellem lejer og udlejer. Arkivfoto: Martin Ravn

Ingen klager over udlejere i Billund: - Det er første gang, det er sket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikke i et eneste tilfælde i 2018 måtte Beboerklagenævnet tage stilling til en sag fra Billund Kommune. Huslejenævnet har behandlet samme antal sager som i de foregående år.

Billund Kommune: Noget tyder på, at boligselskaberne i Billund Kommune behandler deres lejere pænt. I hvert fald har Beboerklagenævnet, som tager sig af tvister mellem lejere og boligselskaber, i hele 2018 ikke haft en eneste sag fra Billund Kommune.

- Det er første gang, det er sket. Normalt plejer vi da at have nogle sager om året, siger Johan Evensen, der er formand for både Beboerklagenævnet og Huslejenævnet i Varde og Billund Kommuner.

De seneste år har der typisk været en håndfuld sager årligt fra Billund Kommune at tage stilling til. Hvorfor der pludselig ikke er nogle, har Johan Evensen svært ved at give et godt bud på.

- Det betyder meget, hvordan forholdene er mellem lejer og udlejer. I Grindsted har vi tidligere haft nogle sager, hvor parterne hurtigt er kommet op at toppes, men det er overstået nu, siger han.

Beboerklagenævn og Huslejenævn
Det er besluttet ved lov, at alle kommuner skal have et Beboerklagenævn og et Huslejenævn. Billund Kommune har oprettet nævnene i fællesskab med Varde Kommune.

Beboerklagenævnet træffer afgørelse i tvister mellem lejere og udlejere i boligselskaber, mens Huslejenævnet træffer afgørelse mellem lejere og udlejere på det private boligudlejningsområde.

Johan Evensen, som er forhenværende politimester i Varde, er formand for Beboerklagenævnet og Huslejenævnet.

Hvad betyder "nyistandsat"?

Huslejenævnet, som behandler tvister mellem lejere og private udlejere, havde i årets løb 11 sager fra Billund Kommune. Det er samme antal som de seneste år, og det er sager, der i de fleste tilfælde handler om udgifterne i forbindelse med en fraflytning.

- I det øjeblik, du forlader en lejlighed, siger den gamle lejekontrakt, at du skal aflevere den nyistandsat. Der strides man meget om, hvad "nyistandsat" er. Udlejer og lejer kan ofte ikke enes om, hvor meget der skal ofres på en lejlighed, når den skal forlades, fortæller Johan Evensen.

Store og små beløb

I nogle tilfælde er det småbeløb, det drejer sig om, men der er også sager, hvor Huslejenævnet tager stilling til tvister med betragtelige summer på højkant. Derfor er det en god idé at dokumentere, hvordan ens lejlighed ser ud, når man overtager den.

- Vi opfordrer altid folk til, når de flytter ind, at få lavet en indflytningsrapport med billeder af, hvordan der ser ud. Lejerne mener altid, at lejligheden ikke var istandsat, da de rykkede ind, men ved at tage billeder kan man se, hvordan der så ud, siger Johan Evensen.

I et enkelt tilfælde har nævnet også taget stilling til huslejens størrelse.

Ingen klager over udlejere i Billund: - Det er første gang, det er sket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce