Kjeld Kirk Kristiansen træder ud af Legos bestyrelse

Kjeld Kirk Kristiansen træder nu ud af bestyrelsen for Lego A/S. Dermed kommer fjerde generation, Thomas Kirk Kristiansen, der i dag er næstformand i Lego, længere frem. Arkivfoto

Kjeld Kirk Kristiansen træder ud af Legos bestyrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næste skridt i generationsskiftet i Lego bliver taget på generalforsamling i april, hvor Kjeld Kirk Kristiansen træder ud af bestyrelsen for Lego A/S.

Billund: Kjeld Kirk Kristiansen træder nu endnu et skridt tilbage for at lade sin søn, Thomas Kirk Kristiansen, komme længere frem i rampelyset.

Ved den kommende generalforsamling i Lego A/S, som finder sted i april, vil Kjeld Kirk Kristiansen således træde ud af bestyrelsen for Lego A/S.

- Vi har igennem en årrække forberedt os grundigt på, hvordan vi ønsker at føre familieejerskabet videre igennem generationer. Nu er tiden den rette til det næste skridt, hvor jeg træder ud af bestyrelsen i Lego A/S, siger Kjeld Kirk Kristiansen ifølge en pressemeddelelse.

Thomas Kirk Kristiansen overtog for tre år siden posten som næstformand for Lego A/S, hvor Jørgen Vig Knudstorp sidder som formand. Kjeld Kirk Kristiansen, der er barnebarn af Legos grundlægger, Ole Kirk Christiansen, er derfor tryg ved at træde tilbage og lade næste generation komme til.

- Min søn Thomas og jeg har arbejdet tæt sammen i Lego A/S bestyrelsen siden 2007, og jeg er meget glad for at opleve den udvikling, han har gennemgået, og det ansvar, han påtager sig. Jeg ved, at han er klar til at fortsætte arbejdet med at udvikle Lego A/S i tæt samarbejde med den daglige ledelse, bestyrelsesformand Jørgen Vig Knudstorp og den øvrige bestyrelse, siger Kjeld Kirk Kristiansen.

Fjerde generation
Med Kjeld Kirk Kristiansens udtræden af bestyrelsen for Lego A/S er endnu et skridt taget i generationsskiftet i Lego.

Det var Ole Kirk Christiansen, som i 1930'erne grundlagde Lego, der dengang var en tømrervirksomhed, der primært lavede trælegetøj. Firmaet blev først for alvor stor, da anden generation, Godtfred Kirk Christiansen, overtog lederskabet og opfandt Lego System og plasticklodsen, som vi kender den i dag.

Familiens tredje generation, Kjeld Kirk Kristiansen, overtog lederskabet af Lego i 1979. Først i 2004 blev posten som administrerende direktør givet videre til en person uden for familien, da Jørgen Vig Knudstorp kom til.

Kjeld Kirk Kristiansen fortsatte dog i virksomheden på bestyrelsesplan, men træder nu altså ud.

Glad fjerde generation

Generationsskiftet er taget roligt gennem flere år, og fjerde generation er glad for, at han nu får yderligere ansvar i familievirksomheden.

- Det aktive og engagerede ejerskab af Lego Koncernen og Lego brandet er meget vigtigt for vores familie, fordi vi tror på, at Legoideen er mere relevant end nogensinde før, og fordi vi har en pligt til at gøre en positiv forskel for børn over hele verden via læring igennem leg. Jeg er utrolig glad for og stolt over den tillid, min far viser mig og mine søstre i forhold til at videreføre Lego-ejerskabet, vores families værdier, og vores ønske om at nå mange flere børn, lyder det fra Thomas Kirk Kristiansen.

Kjeld Kirk Kristiansen træder ud af Legos bestyrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce