Vi bruger cookies!

vafo.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.vafo.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere

Løfteramper skal løse kompliceret byggesag på Frihavnen

Byggeriet skal færdiggøres på Frihavnen, og i stedet for stejle gange, skal der sættes moderne elevatorer ind. Arkivfoto: John Randeris

Løfteramper skal løse kompliceret byggesag på Frihavnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Moderne løfteramper skal løse problemet på plejehjemmet Frihavnen i Vorbasse, der er bygget i tre forskudte etager. Formand for bruger-pårørenderådet er overrasket over, at han ikke er blevet informeret.

Vorbasse: Politikerne har taget stilling til en speget sag på plejehjemmet Frihavnen i Vorbasse. Og det er umiddelbart sket uden den store involvering af pårørende og personale. Det kommer i hvert fald bag på formand for bruger-pårørenderådet, Peter Poulsen, at der overhovedet er taget en beslutning. 

- Jeg havde håbet på, at jeg var blevet ringet op af kommunen, før jeg blev ringet op af dig (undertegnede, red.), siger Peter Poulsen, der havde tænkt sig, at rådet og personalet ville være blevet taget med på råd, inden den endelige beslutning ville blive taget.

- Så vi ikke skal starte forfra en gang til, siger Peter Poulsen, der ikke vil forholde sig til det, beslutningen handler om, før han har set nærmere på det.

Politikerne har i social- og sundhedsudvalget forleden besluttet at etablere løfteramper, der skal erstatte de gamle ramper på plejehjemmet.

 

Beboerne bøder for kommunens fejl
Frihavnens byggeri
Der er afsat to millioner kroner til byggeriet på Frihavnen i Vorbasse. Da der er tale om boligforbedringer, skal beboerne betale 1 million kroner af byggeriet. Det ender med en huslejestigning for beboerne på mellem 11 og 24 procent, da der også er gammel gæld og andre fejl med i beregningerne. Denne del er dog blevet indsendt til Boligministeriet efter en klage fra brugerpårørenderådet. Man afventer stadig svar herfra. Brugerpårørenderådet mener, at man med nybyggeriet er i gang med at bygge videre på fejl, der blev begået for 25 år siden, hvor plejehjemmet blev tegnet af en arkitekt, der lavede niveauforskelle og lifte og én lang gang. En tegning, der blev godkendt af byrådet, selvom ildsjæle i byen havde lavet en tegning af deres ønskede plejehjem. Den blev dog henlagt i en skuffe.Flere byrådspolitikere har siden været på besøg på plejehjemmet og givet udtryk for, at byggeriet ikke duer til ældre mennesker. 

Tre løsninger

- Det betyder, at den enkelte borger selv kan komme fra et niveau til et andet, og at der ikke kommer nogen stigning på gangarealerne. De bliver vandrette, siger formand for udvalget, Ruth Lauridsen (V), der ser det som den bedste løsning i forhold til at give den enkelte beboer mest mulig frihed.

- Det er det bedste, vi kan gøre på et plejecenter, der er forskudt i tre etager, siger hun, der er helt med på, at den nuværende bygning ikke er optimal som plejehjem.

At bruger-pårørenderådet ikke føler sig hørt, ser hun som en brist i kommunikationen.

- På mødet derude sagde jeg, at det ville komme på dagsordenen til næste udvalgsmøde med tre valgmuligheder, siger Ruth Lauridsen, der synes, at udvalget har lyttet til de pårørende.

- Beslutningen lægger sig op ad deres ønske om en moderne elevator. Et rullebånd vil ikke gå på et plejehjem, siger Ruth Lauridsen, der efter mødet bestilte tre forskellige muligheder hos forvaltningen.

Ruth Lauridsen vil nu tage en snak med Peter Poulsen.