Mus kortsluttede strømmen til 2400 husstande i Grindsted

En mus kortsluttede strømmen til store dele af Grindsted natten til torsdag. Arkivfoto: Steen Agger/Scanpix

Mus kortsluttede strømmen til 2400 husstande i Grindsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var en mus, som natten til torsdag lagde 2400 husstande i Grindsted mørke hen, da den forårsagede en kortslutning i Grindsted El- og Varmeværks transformatorstation.

Grindsted: Det var en mus, der var årsag til en omfattende strømafbrydelse i Grindsted natten til torsdag.

Musen var lykkedes med at komme ind i Grindsted El- og Varmeværks sydlige transformatorstation og skabte en kortslutning, der dræbte både musen og strømmen hos mange borgere.

- Musen var kravlet ind i et 10-kilovolt-felt og havde startet en trefases-kortslutning, fortæller Palle Hartmann, teknisk chef hos GEV.

- Jeg går ud fra, at den kravler ind, fordi der er lunt, varmt og godt. Så kommer den til at lave en direkte kortslutning, fordi kroppen rører den ene fase, og halen rører den anden. Eller også kommer den så tæt på, at der springer en lysbue over på musen og videre. Vi kan se, at bryderen har fået brandmærker, så det er gået vildt for sig. Det er ikke noget, man slipper levende fra hverken som mus eller mennesker, hvis man laver en kortslutning i et 10-kilovolt-felt, tilføjer Palle Hartmann.

Udrykning
Kort tid efter strømafbrydelsen rykkede brandvæsenet ud med tre biler til Skolegade i midtbyen.

Der var dog ikke brand, men strømafbrydelse, der havde fået et ventilationssystem i opgangene i de nye boligblokke på Skolegade til at melde fejl på grund af strømsvigt. Det skete med en bippende lyd, som vækkede en af beboerne. Da beboeren hørte lyden og samtidig kunne se, at al strømmen var gået, ringende vedkommende efter brandvæsenet.

Da brandvæsenet havde forsikret sig, at der ikke var brand, kørte de igen.

40 procent af byen

2400 husstande i byen blev berørt - svarende til cirka 40 procent af Grindsted, da den sydlige transformatorstation giver strøm til syd-, midt- og østbyen.

Kortslutningen skete klokken 23.45 onsdag nat. Klokken 01.00 kom strømmen tilbage til de cirka 1800 husstande i sydbyen, og ved 01.30-tiden kom strømmen også tilbage til de godt 600 husstande i midt- og østbyen.

- Det havde været mere træls, hvis det havde været i dagstimerne, hvor folk var på arbejde og butikkerne åbne. Så hvis det absolut skulle være, var det et heldigt tidspunkt, siger Palle Hartmann.

Vest- og nordbyen blev ikke berørt af strømafbrydelsen, da de områder får strøm fra GEV's nordlige transformatorstation. Kunderne hos SE, der dækker alt nord og vest for Søndre- og Vestre Ringvej var heller ikke berørt af strømafbrydelsen.

Bøvl med dyr

Personalet gennemgår jævnligt deres stationer for at sikre, at sådan en episode ikke kan ske, men det er svært, lyder det fra den tekniske chef:

- Vi gør, hvad vi kan for at tætne, men sådan en mus skal kun have et hul på halvanden centimeter, så kan den på en eller mærkelig måde komme igennem. Vi runderer en gang om måneden og deler rundhåndet ud af musegift. Snegle kan også kravle ind i vores kabelskabe, så det er noget bøvl med de dyr.

Mus kortsluttede strømmen til 2400 husstande i Grindsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce