Nordmarksvej bliver beklædt med pullerter

Nordmarksvej er på grund af sin placering ved Legoland en af kommunens mest trafikerede veje. Nu vil kommunen gøre vejen kønnere og mere trafiksikker i ét hug: Ved at opstille pullerter. Arkivfoto

Nordmarksvej bliver beklædt med pullerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pullerter langs vejen skal give et godt æstetisk indtryk af Nordmarksvej, og desuden skal de få bilisterne til at sætte farten ned.

Billund: Nordmarksvej i Billund vil i løbet af den kommende tid blive gjort mere trafiksikker - og ved samme lejlighed vil strækningen ændre udseende.

Politikerne i teknik- og miljøudvalget har besluttet, at der langs vejen skal opsættes pullerter, som kan adskille den gående og cyklende trafik fra bilisterne. Der er tale om enkeltstående pullerter, der varierer i højde og placeringsafstand og vil se ud som en integreret del af vejstrækningen.

Pullerterne vil ikke udelukkende have den fordel, at de får kommunens måske mest trafikerede vejstrækning til at se mere indbydende ud. De vil desuden få vejen til at syne smallere, end den i virkeligheden er, og derfor er forestillingen, at de vil få bilisterne til at sætte farten ned og på den måde gøre vejen mere trafiksikker.

Skal have styrke

Billund Kommune har besluttet at vælge løsningen med pullerter i stedet for at opsætte et trafikværn, da pullerterne bedre kan blive en integreret del af vejen, ligesom de er kønnere. Der vil desuden blive lagt vægt på, at de pullerter, der bliver stillet op, blive ganske robuste.

- Hvis det skal give noget trafiksikkerhed, skal de også have en vis styrke. Det hjælper jo ikke at sætte sådan nogle pullerter op, hvis de ligger ned igen, så snart man rører ved dem med en personbil. Det skal der tages højde for, når de bliver lavet, siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Pullerterne har endvidere den fordel, at de kan skiftes enkeltvis, hvis de skulle blive påkørt af en bil og dermed beskadiget. Hvis en bil påkører et autoværn, vil det typisk være et længere stykke som skal skiftes. Til gengæld kan pullerterne give den bilist, som påkører den, følelsen af et noget mere brat møde, end hvis der havde været tale om et autoværn.

Projektet vil blive sendt i udbud i løbet af efteråret. Billund Kommune forventer, at det i sidste ende vil komme til at koste i omegnen af tre millioner kroner.

Nordmarksvej bliver beklædt med pullerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce