Strømmen bliver dyrere på de kritiske tidspunkter

Grindsted El- og Varmeværk og Grindsted Vandværk har fælles administration på Tårnvej. I løbet af 2019 vil de to selskaber arbejde hen mod en egentlig fusion. Arkivfoto

Strømmen bliver dyrere på de kritiske tidspunkter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I løbet af det kommende år vil Grindsted El- og Varmeværk og Grindsted Vandværk arbejde hen mod en fusion af selskaberne.

Grindsted: I løbet af de kommende år skal forbrugerne, der modtager strøm fra Grindsted El- og Varmeværk, vænne sig til en såkaldt flexafregning. For at imødegå en stigende efterspørgsel, er det nødvendigt at vænne folk til at aftage el på mere ukritiske tidspunkter af døgnet, og det vil blive gjort ved at indføre en afregningsmodel, så strømmen bliver dyrere på det tidspunkter i døgnet, hvor der er flest om buddet.

- Elnettet kan godt håndtere det nuværende forbrug, men det stigende elforbrug kalder på en udbalancering. Ellers vil vi få problemer på den lange bane, siger René Heiselberg Gier, direktør for GEV.

Det vil med stor sandsynlighed betyde, at el bliver dyrere i de perioder, hvor der er flest, der gerne vil bruge det, mens det bliver billigst midt om natten, hvor efterspørgslen vil være i bund.

- El købes på børsen, så det vil være et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, siger René Heiselberg Gier.

Fusion på vej

I løbet af det kommende år vil Grindsted El- og Varmeværk amba og Grindsted Vandværk amba arbejde hen mod en egentlig fusion. De to selskaber arbejder i dag alligevel meget tæt sammen med fælles administration, og derfor giver en fusion god mening, mener de. Derfor vil der heller ikke være nævneværdige besparelser at hente ved en fusion - det vil bare være logisk.

- Vi har allerede optimeret driften begge steder ved at have de samme mennesker. Der er måske nogle interne procedurer, vi kan forenkle, men det er småting. Det er ikke noget, vi bliver rige af, siger Jørgen Kristensen, bestyrelsesformand for Grindsted El- og Varmeværk.

De to selskaber har længe haft planer om formelt at slå sig sammen, men ydre omstændigheder har gjort, at det først er nu, at tiden bliver vurderet som moden til det.

- På generalforsamlingen sidste år nævnte vi, at vi ville arbejde hen mod det. Der kom ikke nogen negativ respons, så vi regner med at have det på dagsordenen igen, siger Nis Christian Sørensen, som er bestyrelsesformand for Grindsted Vandværk.

Strømmen bliver dyrere på de kritiske tidspunkter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce