Trods manglende tilskud: Varmeprisen i Grindsted bliver i ro

Grindsted El- og Varmeværk mister fra 2019 et grundtilskud på mange millioner kroner. Værket har dog forberedt sig så godt, så det alligevel lykkes at holde varmeprisen i ro. Arkivfoto

Trods manglende tilskud: Varmeprisen i Grindsted bliver i ro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når vi kommer lidt længere frem - til 2020 - forventer Grindsted El- og Varmeværk, at forbrugerne vil komme til at opleve en mindre prisstigning.

Grindsted: Trods et manglende tilskud på mere end 20 millioner kroner kommer kunderne hos Grindsted El- og Varmeværk til næste år til at slippe for at betale mere for varmen.

- Med de tiltag, vi har gjort, har vi mulighed for at komme ud med en prisstigning på 0 kroner. Det er vi ret stolte over. Men når vi ser ind i 2020, vil der formentlig komme en stigning på varmeprisen, siger René Heiselberg Gier, direktør i Grindsted El- og Varmeværk.

Fra januar 2019 mister landets kraftvarmeværker det, der hedder grundbeløbet - et beløb, værkerne har fået for at stille deres produktionskapacitet til rådighed, når der manglede strøm i elnettet. Dermed ville der alt andet lige være et stort hul i kassen, men i kraft af diverse tiltag - blandt udnyttelse af overskudsvarme fra Dupont - gør, at priserne i første omgang kan holdes i ro.

Mindre stigning på vand
Mens priserne på el ser ud til at blive holdt i ro 2019, skal forbrugerne forvente en mindre stigning på vandregningen.

Nis Christian Sørensen, formand for Grindsted Vandværk, forventer, at vandpriserne vil stige med omkring 50 øre pr. kubikmeter. En gennemsnitsfamilie kan derfor forvente en prisstigning på mindre end 100 kroner om året.

Har foretaget sig noget

Bestyrelsesformanden for Grindsted El- og Varmeværk amba, Jørgen Kristensen, er stolt over, at det lykkes at holde varmeprisen i ro, selvom værket står til at miste et større millionbeløb i grundstøtte.

- Når grundbeløbet bortfalder, vil prisen alt andet lige stige. Jeg regnede mig frem til, at et gennemsnitligt hus ville få en stigning på cirka 6000 kroner, hvis vi ikke havde gjort noget, siger Jørgen Kristensen, som glæder sig over, at det lokale varmeværk i Grindsted formentlig ligger blandt de fem procent billigste på landsplan.

Handling var da også nødvendig.

- Det havde været alvorligt, hvis vi ikke havde foretaget os noget. Men det har vi heldigvis haft muligheden for at gøre, siger René Heiselberg Gier.

Stigning i 2020

Til gengæld er der ingen grund til at blive overrasket, hvis varmeprisen i 2020 får et lille nøk opad. Ifølge Jørgen Kristensen vil stigningen dog næppe blive på mere end 10 procent for et gennemsnitligt parcelhus.

- Der vil være nogle faktorer, som ændrer sig hen mod 2020. Til gengæld er der også nogle faktorer, som vi ikke kender, og det er blandt andet prisen på flis, siger formanden.

Trods manglende tilskud: Varmeprisen i Grindsted bliver i ro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce