- Det vil blive en rute, der er guf for vandrere

Charlotte Sommer har stiftet foreningen Grøn Motion, som er vokset sig ret stor på et års tid. Der kan være op til 200 deltagere på vandreturene. Hun ønsker sig en rute fra Vejle til Børkop. Munkestien skal den hedde. Foto: Jørgen Flindt

- Det vil blive en rute, der er guf for vandrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Munkestien kunne være navnet, og den skal gå fra Vejle via Munkebjerg, Andkær, Brejning og til Børkop. For vandreture hitter, og på sydsiden af fjorden kan der laves en perfekt udfordring for vandrere, siger Charlotte Sommer fra Grøn Motion.

Børkop: Hun er blevet grebet af en gal vandrestøvle, og Charlotte Sommer fra Børkop går stort set dagligt lange ture, gerne i selskab med mange andre.

Men noget mangler.

- Vi mangler en sti, der går helt fra Vejle til Børkop. Det vil blive en tur på, ja sådan cirka 15 kilometer. Vandrere vil have noget guf, og det vil den her tur være, for den vil gå gennem noget af landets smukkeste områder, og den vil være lys, krævende og naturlig med både forskellige slags skov, fjord, bakker, dale, krat og sump, siger hun.

Hun forklarer, at hun er inspireret af Grejsdalsstien, som Vejle Kommune indviede for et år siden. En 16 kilometer lang sti fra Jelling til Vejle.

- Det er nærliggende, at der også laves en sti ud langs sydsiden af fjorden. Mange stier vil være der i forvejen, men skal opmærkes, mens der er andre område, hvor der kun er trampesti, og hvor der visse steder skal laves nogle tiltag. Men det må heller ikke blive for nemt. Vandrere ønsker udfordringer, siger hun, og nævner, at hun allerede har et navn til stien.

- Munkestien. Den går gennem ved Munkebjerg, som de fleste i landet kender. Hele turen derud går gennem steder med fantastiske navne og megen historie, og den slags betyder meget for vandrere. Der skal følge en historie med på turen, forklarer Charlotte Sommer.

Vandreture hitter

Charlotte Sommer begyndte først selv for et år siden at vandre, og det greb hende.

- Jeg var faldet og slået mig så slemt, at jeg måtte gøre noget. Så jeg begyndte at vandre, og det var godt for mig. Jeg var ikke vant til de store fysiske aktiviteter, men vandreturen greb mig. Men det er sjovest at vandre sammen med andre, og jeg kunne jo ikke satse på, at mine veninder hele tiden stod klar og vil med, så jeg fandt på Facebook nogen at vandre med. Og det blev straks en succes. Rigtig mange meldte sig til Grøn Motion, som jeg valgte at kalde det, og siden er gåturene blevet et hit. Vandreture er ganske enkelt et hit for tiden, siger Charlotte Sommer.

Udfordrende rute

Det hit vil hun gerne give gode vilkår.

- Der er jo rigtig mange gode vandreruter i Vejleområdet, men de er som regel meget lige til. Mange vandrere vil gerne have nogle udfordringer og komme derud, hvor der hverken er biler og mountanbikes. Det er muligt på turen her langs sydsiden, siger hun og forklarer, at stien bør ligge lige til højrefoden at få sparket igang.

- Meget er der i forvejen, og man kan godt lave en sti hele vejen, hvor man går udenom de lodsejere, som ikke ønsker en vandresti krydser deres jord. Jeg synes faktisk, det er ret oplagt. Vi er i kontakt med Vejle Kommune, som da heller ikke virker uinteresseret på idéen, siger Charlotte Sommer.

- Det vil blive en rute, der er guf for vandrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce