Års arbejde er spildt - 600 meter sti bliver ikke til noget

Der bliver alligevel ikke en sti mellem Smidstrup og Klattrup. Arkivfoto.

Års arbejde er spildt - 600 meter sti bliver ikke til noget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Års forarbejde spildt. Stisystem langs Klattrupvej bliver alligevel ikke til noget.

Smidstrup: Vejen mellem Smidstrup og Klattrup bliver alligevel ikke trafiksikret med en sti på cirka 600 meter langs med vejen. 

Det er ellers noget, som lokalrådet i Smidstrup-Skærup i flere år har ønsket sig, samlet penge ind til og arbejdet på, men i sidste øjeblik ændrede forudsætningerne sig. Så nu er planerne helt droppet.

- Der er ingen tvivl om, at jeg personligt er meget skuffet, og hele lokalrådet er meget skuffet, men der er ikke noget, vi kan gøre ved det, og nu har vi meddelt Vejle Kommune, at vi alligevel ikke ønsker at gøre brug af de tildelte penge, siger formanden for lokalrådet, Henrik Jensen.

Det var prisen for køb af jord, der ændrede sig. Prisen blev højere end forventet, og så hænger økonomien ikke længere sammen.

- Vi skulle sætte arbejdet i gang i år, hvis vi skulle modtage pengene fra Vejle Kommune, og det kan vi simpelthen ikke nå nu, siger han.

600 meter sti
Stien mellem Smidstrup og Klattrup skulle efter planen være på cirka 600 meter, hvilket er cirka halvdelen af vejen mellem de to byer. Prisen ville blive cirka 450.000 kroner, og Vejle Kommune ville stå for lidt over halvdelen.Stien skulle laves med stabilgrus og stenmel, og planen var, at det var Vejle Kommune, der skulle vedligholde den. 

Den blev kun muligt, fordi lokalrådet fik indsamlet penge og selv tegnede planerne for stierne. Det var første gang, Vejle Kommune accepterede, at private selv ville bygge en sti på den måde. Der var flertal for et ja - på betingelse af, at man kunne bruge projektet som en forsøgsordning.

Nyskabende initiativ

Det har ellers været en lang proces, og et nyskabende initiativ, som lokalrådet har stået bag. Ønsket om en sti til bløde trafikanter langs Klattrupvej er et gammelt ønske i Smidstrup, men Klattrupvej står ikke øverst på Vejle Kommunes liste over prioriteringer, hvad angår nye cykelstier.

Lokalrådet valgte derfor at gå en utraditionel vej.

Man samlede selv penge ind. 200.000 kroner blev det til. Derefter ville lokalrådet købe jord langs vejen og bygge stien. Det er ikke noget, man bare får lov til, men efter at diverse forvaltninger og udvalg hos Vejle Kommune til sidst sagde god for metoden, modtog lokalrådet ligeledes 261.000 kroner fra udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati.

Siger tak

De penge vil man først modtage, når arbejdet sættes i gang, men det gør arbejdet ikke.

- Vi har undervejs været ude at skyde hårdt på både politikere og embedsmænd, men vi må sige, at de fik øjnene op for den idé, vi kom med. Jeg vil gerne takke dem for støtten og rose dem for at turde have visionerne, siger Henrik Jensen.

De 200.000 kroner, der er samlet ind via lokale indsamlinger, er forhåndstilsagn, så lokalrådet ville alligevel først modtage dem, når arbejdet skulle være gået i gang. Så langt nåede man ikke.

 

Tager til efterretning

At det er endt sådan, ærgrer formanden for det politiske udvalg, der bevilgede penge til projektet. 

- Det er ærgerligt, at det er endt sådan, for der er lagt et stort forarbejde i det. Det har været en speciel sag, og nu må vi tage lokalrådets beslutning til efterretning. Mere har jeg ikke umiddelbart at sige om det, der er sket, siger Niels Clemmensen (V), der er formand for udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati. 

De 261.000 kroner, som udvalget alligevel ikke skal bruge på en sti mellem Klattrup og Smidstrup, glider over i næste års budget.

Års arbejde er spildt - 600 meter sti bliver ikke til noget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce