Ældresagen sætter planer om demenscafé i bero

Naturen som motion er et af de mange tilbud, som Ældresagen Børkop tilbyde dens mange medlemmer. Og dem kommer der flere og flere af. Medlemstallet er stadig stigende. Arkivfoto

Ældresagen sætter planer om demenscafé i bero

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for Ældresagen i Børkop kunne berette om et år, der har givet foreningen flere medlemmer. Omvendt måtte planlagt nyt tiltag, demenscafé, sættes i bero for en stund på grund af manglende opbakning.

Børkop: Ældresagen i Børkop kan se tilbage på et år, hvor der er kommet flere medlemmer til, og dermed er foreningen stadigvæk en af Børkops helt store foreninger.

- I 2018 fik vi en nettotilgang på 177 medlemmer, og vi var 1. marts 2019 2.270 medlemmer. Det er glædeligt at se, at der kommer mange nye i halvtredserne og først i tresserne, lød det ved årsmødet, da formanden Jytte Elkjær Hedegaard afholdt sin beretning.

Og de mange medlemmer kan deltage i ret mange aktiviteter i løbet af året. Blandt de sikre hit er madklubben, der hver anden torsdag holder til i skolekøkkenet på Englystskolen og 'Sjov motion med naturen som motionsrum'.

Hver onsdag formiddag samles en gruppe på 25 til 40 interesserede ved Lystbådehavnen i Brejning. Her laver de opvarmning og derefter går man ud i naturen og bruger den som 'fitnesscenter'. Uanset om det regner, sner, eller solen skinner.

Ældresagen Børkop har også deltaget aktivt i den politiske process.

- Vi holder skarpt øje med kommunens ældrepolitiske tiltag. Det er lykkes os at være med omkring bordet i forbindelse med planerne om det nye plejecenter, forklarede Jytte Elkjær Hedegaard.

Bestyrelsen i Ældresagen Børkop
Inger Gade Nielsen, Bente Kærgaard, Margit Lund Jørgensen, Hans Rasmussen, Åge Kjærgaard, Axel Mølgaard og Jytte Elkjær Hedegaard (formand)Suppleant er Birgitte Buskov Sørensen.

Ingen café

På årsmødet sidste år kunne formanden fortælle Ældresagens ambitioner om at blive en demensvenlig lokalafdeling, og arbejdet gik fint i den retning. Men alligevel er caféen sat i bero.

- Vi skulle i første omgang finde en demensansvarlig og gennemføre mindst én aktivitet for demensramte og deres pårørende. Vi startede derfor Café Forglemmigej i september. I forvejen havde vi lavet en folder, der skulle ud til potentielle interesserede. Desværre mødte kun ganske få op til møderne. Vi havde kun planlagt til december, og valgte derefter at lægge projektet standby, siger Jytte Elkjær Hedegaard.

Hun forklarer, at foreningen havde håbet på, at der var interesse for projektet, men sådan gik det ikke.

- Noget var gået galt. Vi havde været på forskellige kurser og deltaget i temadage og netværksmøder, men det var ikke tilstrækkeligt. Vi har dog ikke planer om at give op. Efter aftale med demenskonsulenterne vil vi bruge foråret til at finde et nyt koncept, lød det fra Jytte Elkjær Hedegaard.

Ældresagen har på landsplan 850.000 medlemmer fordelt ud på 215 lokale afdelinger.

Ældresagen sætter planer om demenscafé i bero

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce