Afstanden fra Bruxelles til Smidstrup er stor

Arkivfoto: Michael Bager

Afstanden fra Bruxelles til Smidstrup er stor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med EU i ryggen driver Vejle Bibliotekerne et fælles projekt med lokale aktører i Give og Smidstrup; målet er at give en teknologisk legeplads til lokalsamfundene.

Vejle: Afstanden fra Bruxelles til Smidstrup er stor. Endda rigtig stor. Ikke desto mindre er Vejle Bibliotekerne med i frontlinjen i et storstilet EU-projekt, hvor biblioteket sammen med lokale ildsjæle arbejder på at give borgerne i Smidstrup og Give nye adgange til teknologiske tilbud.

CORA er på moderne europæisk en snedig forkortelse for Connecting Remote Areas with digital infrastructure and services - eller frit oversat: At skabe forbindelse til yderområderne med digital infrastruktur og tilbud.

Gemt bag den snørklede titel ligger en mere lavpraktisk arbejdsopgave:

Lokalt samarbejde om etablering og indretning af et lokale, der kan understøtte digital leg og læring i lokalmiljøet. Men hvad det endelig produkt bliver, er stadig ikke afklaret. Og hvad kan der virke som sløsethed er faktisk en af styrkerne. Det fortæller projektleder Jonas Sandager fra Vejle Bibliotekerne.

Fælles ideudvikling

- Projektet giver borgerne i lokalmiljøerne muligheden for at få del i opgaven. Vi kommer og inviterer til fælles ideudvikling og med udgangspunkt i det, så finder vi en fælles retning og arbejder på at arrangere lokale fællesskaber, siger Jonas Sandager.

Og netop de lokale fællesskaber er kernen bag en eventuel succes, for mens biblioteket er aktive i den indledende fase, så er det tanken, at lokalmiljøerne skal løfte arven, når først tilbuddet er etableret.

- Det vigtige er at få sikret lokal indflydelse og få etableret bæredygtige, lokale netværk, der kan videreføre den lokale drift, selv hvis en af ildsjælene skulle flytte, forklarer Jonas Sandager.

CORA-projektet blev søsat i løbet af oktober og fortsætter ind i 2020.

Afstanden fra Bruxelles til Smidstrup er stor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce