Blev truet med gevær: Min første tanke var, at det her sker da ikke i Børkop

Anders Lund Jessen arbejdede sidste år i Børkop, og han da han en dag skulle gå fra kontoret i Ny Boder og hen til bilen, blev han truet med et gevær. Foto: Yilmaz Polat

Blev truet med gevær: Min første tanke var, at det her sker da ikke i Børkop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var mørkt, og Anders Lund Jessen skulle til at køre hjem fra kontoret i Børkop. Men udenfor ventede en mand, der truede ham med et gevær. Det er nu et år siden, at Anders blev røvet, og en lille flig af ubehag sidder stadig i kroppen.

Børkop: Det er en onsdag aften. Klokken er 18, og det er tid til at lukke kontoret i Ny Boder.

Anders Lund Jessen låser døren, og han tænker på, hvad der monstro venter til aftensmad derhjemme. Det er en helt almindelig hverdag, der pludselig bliver meget ualmindelig. Ude i novembermørket er der liv i Børkop, men her på bagsiden af Ny Boder er her stille.

Og dog. På den anden side af en gitterlåge står en mand med hættetrøje trukket op over ørene og en bandana for munden. Manden råber noget ud i luften, og Anders undrer sig lidt, men tænker ikke nærmere over det og åbner en gitterlåge og går ud på den lille vej, der er bag Ny Boder. I samme øjeblik træder manden nærmere.

"Du skal lige gå ind igen. Det her er et røveri, og jeg har et skarptladt våben. Men hvis du forholder dig roligt, så sker der dig ikke noget," siger manden.

Anders Lund Jessen stopper op, går nogle skridt tilbage og tænker, at det her sker bare ikke. At det er for surrealistisk. Det her sker da ikke i Børkop.

Men det sker. Den hætteklædte mand holder et gevær i hånden og spørger:

"Er det her apoteket?"

Anders kan fortælle ham, at apoteket ligger ved siden af, og den hætteklædte mand med geværet beder i stedet Anders om at aflevere penge og mobil, og det gør han så. Han når at få den tanke, at han bør gør modværge, men det er en tanke, der straks droppes. Det er ikke det værd.

To er sigtet i sagen
Onsdag den 22. november 2017 blev tre forskellige mænd truet med et gevær. Alle mænd befandt sig i området ved Ny Boder i Børkop.Der var tale om en gerningsmand, der efterfølgende stak af, og det lykkedes ikke politiet at finde frem til ham.

Nu her et år senere er der dog dukket nye oplysninger op i sagen, og ikke bare en mand, men to mænd, er blevet sigtet i sagen.

Kilde: Sydøstjyllands Politi

Forsvandt igen

Dramaet fortsætter. Anders får besked på, at han skal stille sig bagerst i baggården og forholde sig i ro, for manden med geværet er ikke alene. Anders gør, som han får besked på, og manden forsvinder, men ikke langt. Efter et par minutter kan Anders høre, at manden med geværet er ovre ved apotekeren, og så bliver der stille.

Få minutter senere vælger Anders at kigge ud fra baggården, og han møder en af butiksejerne i Ny Boder, der hjælper ham.

Da han sidder i baglokalet hos vinmanden, bliver politiet tilkaldt, og så begynder Anders' krop at ryste. Helt uhæmmet dirrer hvert en muskel i kroppen.

Politiet er hurtigt på stedet, og de møder talstærkt op, hvilket gør Anders endnu mere tryg.

Anders er ikke den eneste, som denne onsdag aften bliver truet med et gevær. Både apotekeren og en mand, der er ved at hæve penge ved pengeautomaten ved Danske Bank, bliver også truet, inden den hætteklædte mand stikker af via Amaliegade og ud i mørket.

Manden bliver ikke fanget den aften, selvom politiet hurtigt spærrer store dele af midtbyen, og hundene også hurtigt sendes i aktion. Efter nogle timer kan Anders køre hjem til konen og børnene.

Alt kan ske

Det er et år siden, at 48-årige Anders Lund Jessen blev røvet, og han er for en stund tilbage på det kontor, hvor han arbejdede. Han er ikke der længere, men det skyldes dog andre omstændigheder end røveriet.

Men det er mærkeligt at være tilbage i baggården, hvor det fandt sted.

- Det var ens trygge hverdag, der lige pludselig blev rykket over. Her gik jeg og tænkte på aftensmad, og pludselig kunne jeg i værste fald blive skudt. Det er voldsomt, siger han.

Anders Lund Jessen synes, at han på det år, der er gået, har fået oplevelsen trygt på afstand, og midlet har været simpelt: Han har snakket meget om det.

Selvfølgelig først til politiet.

- Men jeg kunne stort set ikke se mandens ansigt, så det var meget begrænset, hvad jeg kunne hjælpe politiet med, men hvad og hvordan jeg oplevede den aften. Det har jeg helt fra første dag gerne snakket om. Det er der noget terapeutisk over. Jo mere jeg snakker om det, jo flere lag pilles af oplevelsen, som bestemt heller ikke sidder dybt i mig nu. Jeg tænker ikke over det i hverdagen.

Men helt sluppet kroppen, det er oplevelsen ikke.

- Jeg arbejder ikke længere i Børkop, men når jeg kører forbi byen, kommer der lige en lille rislen ned ad ryggen. Og når jeg går fra arbejde og ud til bilen, stopper jeg lige op og kigger mig lidt omkring. Især nu her hvor det ofte er mørkt, når jeg skal hjem. Set i bakspejlet virkede røveren som en, der ikke ville gøre mig noget, og jeg slap i bund og grund let, men jeg ved også nu, at alt kan ske. Selv på en almindelig hverdagsaften.

Blev truet med gevær: Min første tanke var, at det her sker da ikke i Børkop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce