Borgernes forening kan hejse flaget

Fra julefesten anno 1986. Også dengang holdt Brejning Borgerforening fester, og det gør man stadig. Bemærk lotteriet. Der er stadig amerkansk lotteri, og det er meget populært, også fra det lokale erhvervsliv, der gerne bakker op med præmier. Foto er venligst udlånt af Børkop Lokalhistoriske Arkiv.

Borgernes forening kan hejse flaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brejning Borgerforening rundede lørdag 60 år, og foreningen lever og har det fint. Den arbejder i disse år på at blive mere synlig hos borgerne.

Brejning: Det er mange år siden, at Brejning Borgerforening kunne arrangere en byfest, der varede over flere dage. Det er også 30 år siden, at foreningen prøvede at få en skøjtebane til byen. 

Og for ti år siden dukkede 150 op til bankospil, mens kun én tilmeldte sig et cykelløb. Han fik de 30 kroner tilbage, som han havde givet i tilmeldingsgebyr.

Sådan er livet. Det kører op og ned for Brejning Borgerforening, men den har stået fast og trofast på sine ben i 60 år, og det blev fejret med fest lørdag aften.

- Ja, der var gang i forsamlingshuset, hvor der blev danset og hygget, siger Charlotte Kaanbjerg, der er formand for borgerforeningen.

For der var noget at fejre. 

- Jeg er positiv omkring foreningens fremtid, og hvis jeg skal beskrive, hvordan den har det, vil det være med en glad smiley, siger hun.

Faktisk meget ældre
Brejning Borgerforening er faktisk meget ældre end 60 år, for den blev oprettet i 1910 som Brejning Borger- og Håndværkerforening, som senere igen blev til Brejning Borger- og Grundejerforening.Men der var en periode på et par årtier, hvor foreningen ikke eksisterede, men den blev gendannet som forening 11. november 1957.
Charlotte Kaanbjerg blev i år formand for Brejning Borgerforening. Foto: Jørgen Flindt
Charlotte Kaanbjerg blev i år formand for Brejning Borgerforening. Foto: Jørgen Flindt

Mere synlig

Men det er ikke lig med, at tingene bare kommer flydende. Foreningen har 180 medlemmer, og det tal skal gerne op, for det vil gøre livet nemmere, og give os nye muligheder for at arrangere endnu flere arrangementer.

- Der bor 3000 her i Brejning, så der er basis for, at foreningen kan vokse, og det vil betyde meget for os. Men måske tror folk, at det at melde sig ind er lig med ekstra arbejde. Men det er det ikke, med mindre man ønsker det, siger formanden.

Det koster for tiden 100 kroner om året, og mange bække små ville jo samle sig til en større kulturel å for byen.

- Lige for tiden er det især vores flagallé, sensommerfesten og julefesten, som borgerforeningen står får, og som folk kender. Men vi vil gerne tilbyde endnu flere ting. Der er selvfølgelig langt til gamle dage, hvor vi kunne arrangere en byfest over flere dage, men mindre kan jo gøre det. Det vil stadig være med til at samle byen, siger hun.

Bestyrelsen er stort set ny, og det betyder nye kræfter og nye visioner. I første omgang har de nyvalgte fokus på synlighed.

- Vi har fået lavet nyt logo og T-shirts, og det er en start på at gøre mere opmærksom på os selv, siger hun. 

Borgernes forening kan hejse flaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce