Det skal blive et samlingspunkt midt i 7080

Der er måske ikke ligefrem meget svung over Gauerslundhallen, som den er nu. Men hele området skal ændres til nye tider, og et borgermøde viste, at især et ønske står over dem alle: områdets nye idrætsfaciliteter skal blive området store samlingspunkt. Arkivfoto

Det skal blive et samlingspunkt midt i 7080

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gauerslundhallens fremtid var for nogle uger siden til debat på et borgermøde. Nu er de første visioner og målsætninger samlet sammen, og et ord står tydeligt frem. Samlingspunkt.

Gauerslund: Mellem klokken fem og otte om morgenen møder de første ind. Der er badminton, morgendans og de morgenfriske fra løbeklubben samles. Dagplejerne kommer forbi med ungerne. I caféen spises sund morgenmad. Formiddagen byder på skolemad, højskoleidræt og billard.

Eftermiddagen byder på familietræning, fødseldage fejres med mad og idræt og fodbold spilles på banerne. Om aftenen spiser familier sammen i centret og familiemedlemmerne spredes derefter til hver deres aktivitet, og sidst på aftenen spiller junior E-sport et sted, mens mor dyrker gymnastik et andet. Og skulle behovet vise sig midt om natten, så tag i fitnesscentret, for det holder åbent hele natten.

Sådan kan et døgn i fremtidens Gauerslundhal komme til at se ud. Ovennævnte er et sammenkog af de mange bud, der kom frem, da der for nogle uger siden blev holdt borgermøde om Idrætscenter 7080.

- Den røde tråd i tilbagemeldingerne er, at der skal skabes et sted, der bliver et naturligt samlingspunkt i 7080. Det er jo et område med forskellige byer, og et område i kraftig vækst, så der er et stort ønske om at skabe et sted, der samler. Det skal tænkes ind fra start, siger Christina Korsbek Olsen, der er arkitekt ved arkitektfirmaet Move i Esbjerg.

Det er det firma, som Vejle Kommune har hyret til både at slå stregerne, når projektet skal udformes, og til at indkredse de behov og ønsker, der er til fremtidens idrætscenter.

Tidligst i gang i 2020
Arbejdsgruppen bag Idrætscenter 7080 holder møde igen den 27. juni med start klokken 17. Det finder sted i Gauerslundhallen.

Selvom man ikke har deltaget ved et tidligere møde, kan man stadig nå det, men det er sidste mulighed. Tilmeld dig på info@ikc7080.dk

Der vil blive holdt yderlige tre møder hen over efteråret. Omkring november vil udviklingsplanen for projektet blive præsenteret.

Når det ligger klar, er det op til politikerne at godkende og finde pengene til projektet. Udviklingsplanen skal danne grundlag for budgetbehandlingen i 2019.

Ændringen fra Gauerslundhal til Idrætscenter 7080 kan derfor tidligst gå igang i 2020.

Vejle Kommune har afsat en halv million kroner til at få lavet en udviklingsplan for fællesfaciliteterne, så de kan opfylde lokalområdets behov og støtte udviklingen i området i årene fremover.

Foldes mere ud. Lidt endnu

Ved borgermødet kom det også frem, at der er mange ønsker lige fra de mere overordnede som "plads til alle" og ned til helt konkrete som et smart bookingsystem og tilskuerpladser i hallen (hallerne).

- Det er en maggi-terning af mange inputs, som vi skal have kogt ind til et konkret bud, som får politikerne i Vejle Kommune til at tænke: Selvfølgelig skal Børkopområdet da have det, siger hun.

Men lige for tiden koges det hele ikke sammen til en konkret bud. I stedet foldes det endnu mere ud.

- Sådan er det her i starten. Men i efteråret begynder arbejdet med at snævre tingene mere sammen, siger hun.

Møde på onsdag

Arbejdsgruppen mødes igen onsdag den 27. juni, og man kan stadig nå at deltage.

- Vi havde et godt første møde, hvor vi dog havde håbet på at flere mødte op. Det gjorde de ikke, men dem der gjorde, er ret visionære og gør det godt, så vi er tilfredse. Der var i jo forvejen lavet et flot forarbejde, og alt i alt er der skabt et godt fundament at bygge videre på, siger arkitekt Christina Korsbek Olsen.

Det skal blive et samlingspunkt midt i 7080

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce