Diana fik så god hjælp fra kommunen, at hun ringede til borgmesteren for at sige tak

Diana Pedersen, til højre, ville egentlig have givet Vejle Kommune en buket blomster, som tak for god hjælp og støtte, men det vil være mod reglerne. Så hun bød på chokolade til kaffen. Her er det fra venstre borgmester Jens Ejner Christensen (V), Naja Schlichting Mortensen fra Børne- og familiecentret samt socialrådgiver Anne Schou Nielsen, som tager mod et stykke chokolade. Foto: Jørgen Flindt

Diana fik så god hjælp fra kommunen, at hun ringede til borgmesteren for at sige tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Diana Pedersen flyttede med sin autistiske søn til Børkop, og dermed til Vejle Kommune, for et år siden. Og hun har oplevet så stor hjælp fra kommunens side, at hun var forbi borgmesterkontoret for at sige tak.

Børkop: Lukas er austist, og selvom Lukas´s mor Diana Pedersen bestemt anede, at det stod sådan til, har det været en kamp opad bakke for at få Lukas udredt. Men for et år siden, flyttede familien fra Fredericia til Børkop, og så gik det stærkt.

- Hold da op for en god hjælp vi har fået af Vejle Kommune. Jeg kan næsten ikke få armene ned over den professionelle og seriøse hjælp, jeg er blevet mødt af, siger hun.

Derfor ville hun sige tak, både til de medarbejdere der har hjulpet hende og hendes familie, men også til hele kommunen. Og hvordan gør man det?

- Jeg vidste ikke, hvordan man siger tak til en kommune, så jeg valgte at ringe til borgmesteren. Jeg ved ikke helt, hvad jeg havde forventet, men jeg blev overrasket over, at han bare tog telefonen. Men selvom jeg var lidt paf, fik vi en god snak, og det endte med, at han inviterede mig ned til kaffe, siger hun.

Elastisk handlingsplan har ændret hverdagen
Det hele handler om at få den rette hjælp, og det føler Diana Petersen, at hun har fået.

Hendes søn Lukas er 13 år, og han har hele livet haft svært ved blandt andet at være sammen med andre mennesker. For eksempel er det meget svært for ham at komme i skole. Da familien for et år siden flyttede til Børkop fra Fredericia, kom der nye øjne på sagen. Og de øjne har, ifølge Diana Pedersen, set på sagen på en måde, der har gjort en stor forskel.

- De har behandlet Lukas og jeg som individer. Og de har vist os stor tillid, siger hun.

Det er både Vejle Kommunes familie- og forebyggelsesafdeling samt Børne- og familiecentret, som har været inde over udredningen af Lukas, og sammen har de lavet en handlingsplan. Den handlingsplan har været så fleksibelt skruet sammen, at de to kommunale ansatte, Naja Schlichting Mortensen fra Familienetværket og socialrådgiver Anne Schou Nielsen, hele tiden har forsøgt nye veje, hvis den handlinsgplanen løb mod en mur.

Efter et år har Lukas nu fået en diagnose. Han er autist. Dermed kan der nu sættes specielle tiltag ind, som er målrettet Lukas og hans families hverdag. Blandt andet kan han komme på en speciel skole.

- Den fleksible handlingsplan har kortet processen ned, og det betyder en kæmpe forskel for Lukas og os. Før var jeg bare en der snakkede og snakkede om at noget var galt. Nu ved vi, hvad det er, og kan sætte ind mod det, siger Diana Pedersen.

Glad borgmester

Det var en telefonsamtale, som borgmesteren også husker.

- Min telefon er jo som udgangspunkt åben, og der da i ny og næ nogen, som ringer for lige at gøre mig opmærksom på noget, der ligger dem nær. Men det er første gang, at der var en som ringede og bare ville sige tak for det arbejde, som kommunen leverer. Så jeg blev oprigtigt meget glad, og skyndte mig straks at ringe videre til Claus Svold (børne- og ungedirektør i Vejle Kommune, red.), og fortalte ham om det, siger Jens Ejner Christensen (V), der er borgmester.

Jens Ejner Christensen og Diana Pedersen blev i samtalen enige om, at Naja Schlichting Mortensen og Anne Schou Nielsen skulle med til kaffemødet. Naja er ansat ved Børne- og familiecentret, mens Anne er socialrådgiver undder familieafdelingen. Det er de to kvinder, som er kommunens ansatte med fokus på Diana og Lukas.

Mødet blev sat i stand, og borgmestersekretæren kunne derfor ringe til de to kvinder for at fortælle dem, at de skulle til møde hos borgmesteren.

- Første tanke var, åh nej, hvad nu, hvad har jeg da gjort, for jeg er aldrig blev kaldt hen til borgmesteren før, griner Anne Schou Nielsen, og fortsætter:

- Men så viste det sig, at det var på grund af denne dejlige anledning. Det må jeg indrømme, at aldrig har været med til før, men hvor er det enormt sødt flot og sødt tænkt, siger hun.

Tak for indsatsen

Derfor sidder en flok mennesker nu i et mødelokale på 3. sal i administrationsbygningen. Også Claus Svold er inviteret med, og det samme er Anette Ravn Olsen, der er chef for familie- og forebyggelse ved Vejle Kommune.

For Diana vil gerne sige tak.

- Der er gjort sådan et stort stykke arbejde, for at nå derhen, hvor vi vi er nået. På bare et år. Den kampgejst, ja den, undskyld mit sprog, men sparken røv, som der er lagt for dagen, gør mig helt rørt. Jeg har hele tiden kunne mærke, at I også vil det her, og at skal det lykkes, ja så skal det lykkes. Så gør vi det. Og det gøres effektivt. Det vil jeg bare gerne takke jer alle for, sagde Diana Petersen.

De ord gør indtryk.

- Det er det, man uddanner sig til socialrådgiver for. At gøre en god forskel. Og det er bestemt dejligt at få at vide, at vi er med til at gør en forskel. At de ting, vi gør i vores arbejde ikke er forgæves, men faktisk betyder noget, siger Anne Schou Nielsen, mens Naja Schlichting Mortensen også takker og sender rosende ord tilbage til Diana.

- Det går jo begge veje. Det har ikke kunne lade sig gøre på samme gode måde uden din store hjælp og medvirken, siger hun.

Kaffemødet slutter efter tre kvarter.

- Hold da op jeg var nervøs i starten. Men det gik så fint, og alle var så venlige, lyder evalueringen fra Diana Pedersen.

Diana fik så god hjælp fra kommunen, at hun ringede til borgmesteren for at sige tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce