Efter 41 år i børnehøjde: Gerda siger farvel

Gerda Svendsen har været leder af Lilholtgård siden daginstitution blev bygget for ti år siden. Foto: Mette Mørk

Efter 41 år i børnehøjde: Gerda siger farvel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter 41 år i pædagogfaget og ti år som leder af Lilholtgård siger Gerda Svendsen tak og går på pension. Hun kommer til at savne sit arbejde på daginstitutionen, men alt har sin tid.

Børkop: Hun vidste, at hun gerne ville med på vognen. Altså være med til at bygge noget op fra bunden.

Og det kunne hun dengang for lidt over ti år siden, da planerne om daginstituionen Lilholtgård på Borggårdsvej i Børkop blev sat i søen. Gerda Svendsen satte sig bag roret, og siden har hun været med til at navigere Lilholtgård i den retning, hun og souschefen Charlotte Kammersgaard fik sat kursen i.

- Vi skulle starte helt fra bunden, og i starten holdt vi til i det, vi kaldte sommerhuset ved stadion, for huset her skulle først bygges. Vi ønskede helt fra start, at det skulle være et sted, hvor alt kan ske, siger hun.

Der var værdier, som kom med helt fra start.

- Eksempelvis skal børnene selv smøre deres madder. Det tager tid og giver opvask, men det er en prioritering. Kerneopgaven er børnene først, og det skal vi altid huske i vores måde at møde dem på. I den måde vi har en relation til dem. Det smitter også af på forældrene. De skal tænke, at Lilholtgård er et rart sted for børnene, siger hun.

Gerda er glad for sit job. Og for Lilholtgård.

- Det er ikke sådan, at det er et glansbillede, for der er selvfølgelig både op og nedture her, som alle andre steder, men tilgangen er, at vi skal have den gode hverdag her på Lilholtgård. Det har vi, og det vil jeg komme til at savne, siger Gerda Svendsen.

Gerda Svendsen vil bruge den nye pensionisttid sammen med manden. Og så bliver hun i øvrigt ved med at dyrke en lidt speciel julehobby: Hun er nisssemor. Foto: Mette Mørk
Gerda Svendsen vil bruge den nye pensionisttid sammen med manden. Og så bliver hun i øvrigt ved med at dyrke en lidt speciel julehobby: Hun er nisssemor. Foto: Mette Mørk

Den ældste

Hun er fyldt 65 år, og det er tiden til at få mere tid med familien.

- Det er snart slut med at arbejde, og det er mærkeligt. Det er noget, jeg lige nu øver mig på ved at holde ferie. Men fra 1. juni er det slut, siger hun.

Hendes kontor er der, hun bruger mest arbejdstid, men børnene fylder stadig meget. Og da fotografen beder Gerda om at sætte sig ved et bord med børn, siger en ung knøs, Tobias, det måske mest rammende.

- Du er den ældste af de voksne, siger han til hende.

- Ja, du har ret, siger Gerda og griner.

41 år i branchen

Gerda Svendsen blev pædagog sidst i 1970'erne, og pædagogiken har fyldt meget gennem årerne.

- Jeg blev uddannet hos Troldebakken i Bredballe, hvor jeg også arbejdede i snart 19 år. På et tidspunkt vidste jeg, at jeg ville være leder. At det ikke kunne være anderledes. Jeg havde et bud på, hvordan en god dagligdag skal være, og det er nemmere at præge dagligdagen i den retning, når man er leder, siger hun og smiler.

Hun rykkede til Skærup og Sneglehuset, hvor hun blev souschef og siden chef. Derefter til Lilholtgård.

- Ti år er gået. Og de er gået godt, men nu skal der en ny chef til, og det er meget godt. Nye tanker er altid velkomne. Det bliver en anden leder end mig, og det er jeg helt tryg ved, siger hun

Endnu er den nye leder ikke fundet.

Men den gamle er ved at sige farvel. Den ældste af de voksne skal til at finde andre ting at bruge tiden på.

- Det kan min mand og jeg sagtens finde ud af. Og ved du hvad? Der bliver også tid til en kop kaffe i mere private omgivelser med Charlotte. Vi har siddet på kontor sammen i over ti år, og det har været et super stærkt kort at have hende som souschef, men vi har aldrig nået at drikke en kop kaffe sammen udenfor jobbet. Det bliver der tid til nu, siger hun.

Efter 41 år i børnehøjde: Gerda siger farvel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce