Få en fyraftenspause i kirkens rum

Brejning Kirke danner rammerne om en ny form for gudstjeneste, hvor der tid og plads til ro og fordybelse. Arkivfoto

Få en fyraftenspause i kirkens rum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nærvær og fordybelse. Sådan hedder et nyt tilbud, som kommer til at finde sted ved fyraftenstid i Brejning Kirke. Her kan man komme droppe ind til en pause blandt bøn, levende lys og stilhed.

Brejning: Den 15. januar klokken 16.30 er det mørkt udenfor. Men inde i Brejning Kirke vil der være lys tændt. Levende lys.

For her finder en nyhed sted. Nærvær og fordybelse hedder det, og det er da også det, der findes tid til inde i det smukke kirkerum.

- Det med at finde pausen og roen, kan være en svær størrelse for de fleste af os. Men kirkens rum er jo skabt til netop det, og derfor er det et oplagt sted at byde indenfor til fordybelse. Nu til dags skal vi selv skabe os pauserne, for der er hele tiden ting, der tikker ind, og som skal tjekkes eller ordnes. I gamle dage klarede årstiderne det lidt for os. Når det var mørkt og vinter, kunne man ikke så meget, men det kan man nu. Så pauserne skal vi selv finde, og vi tilbyder nu en pause med fokus på nærvær og fordybelse, siger Helle Lindholt, der er præst ved Gauerslund Sogn.

Kirkens rum er forærer os noget. Det er et sted, der bare er der.
Helle Lindholt, præst

Være i nuet

Der bliver tale om en halv time, hvor man bare "dropper" forbi. Man må gerne komme lidt før, og gerne blive lidt længere, men det er i tidsrummet fra klokken 16.30 til 17, at der bydes indenfor til en slags "mindfullness" i kirkerummet.

- Det handler om at være i nuet, og det kommer til at ske på en kristen bund. Der vil være plads til en bøn eller måske at bevæge sig. Eller tænde et lys. Den slags. Og så vil der være tid til at finde roen, forklarer hun.

Får noget foræret

At det bliver i Brejning Kirke og ikke Gauerslund er der en god grund til. Brejning Kirke er mindre og dermed mere intim.

- Der er mange, som i forvejen bruger Brejning Kirke til lige at komme ind og finde roen, og det må man selvfølgelig stadig gerne, men nu supplerer vi med det nye tilbud, siger Helle Lindholt.

Hun ved godt, hvorfor et kirkerum er et oplagt sted at finde ro og plads til fordybelse.

- Kirkens rum er forærer os noget. Det er et sted, der bare er der. Man ved, hvad der venter en, for der kommer ikke noget uventet. Så roen er givet på forhånd, siger Helle Lindholt.

Det første "Nærvær og fordybelse" finder sted tirsdag 15. januar, og der er planlagt to mere, som vil finde sted i midten af februar og marts.

Få en fyraftenspause i kirkens rum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce