Foreningen Efterladte efter Selvmord byder på koncert i sommerhus

Frans Bak turnerer i hele landet med sine sange om sorg og savn efter selvmord. PR foto

Foreningen Efterladte efter Selvmord byder på koncert i sommerhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag den 6. september holdes en noget utraditionel koncert i et sommerhus. Musikken og snakken handler om at være efterladt efter et selvmord.

Høll: Frans Bak mistede sin mor som 18-årig. Hun begik selvmord, og tilbage stod den unge mand med en kæmpe sorg og ingen at tale med.

- Der var ingen begravelse, og der blev hverken talt om hende eller hendes død efterfølgende. Det var barskt og forfærdeligt. Dengang havde jeg hverken mod til at åbne munden eller stille spørgsmål, husker Frans Bak, der i dag - i en alder af 60 år - er begyndt at give sorgen og savnet et musikalsk og kreativt udtryk.

Han er komponist og musiker, og blandt de mange sange, han komponerer, er sange til den mor, der forlod ham alt for tidligt.

- Tankerne, følelserne og sangene har været inde i mig i alle årene. Så da jeg først gik i gang med at komponere, blev det en stor forløsning for mig, fortæller han.

Han turnerer med sine sange. Koncerten hedder "Sange til Min Mor". Og den koncert kan nu opleves i Høll.

Koncert i sommerhus

Den finder sted torsdag den 6. september, og stedet er meget utraditionelt, nemlig i et sommerhus.

- Det er en intimkoncert, hvor der både er musik men også en masse snak og dialog. Så det skal helst ikke være for stort. Så koncerten finder sted i mit sommerhus, hvor der er plads til at vi er tyve deltagere, forklarer Helle Damm-Henrichsen, der er med i Foreningen for Efterladte efter Selvmord.

Psykolog med

Ud over musikken ved Frans Bak vil psykolog Ane Christensen også være til stede. Hun er en del af koncerten, og hun leder snakken undervejs mellem sangene.

Hun kom ind over koncertrækken, da hun selv var til en koncert med Frans Bak.

- Sangene er enkle og tydelige. De taler til følelserne og har sådan et smukt budskab. De fortjener at blive hørt af de mange mennesker, som er berørt af selvmord og sorg, På den måde kan vi sammen give sorgen et andet udtryk end ord.

Der er plads til 20 deltagere ved koncerten, og om udgangspunkt vil de fleste tilhørere være noget, som på en eller anden måde har haft selvmord inde på livet. Men alle er velkomne.

Foreningen Efterladte efter Selvmord byder på koncert i sommerhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce