Her vokser byen sig endnu større: 100 nye boliger kan være på vej

Pjedstedvej ses til venstre, mens blandt andet Lilholtparken ses øverst. Jernbanen anes til højre. Det område lægges der op til, at der kan bygges op mod 100 nye boliger. Illustration: Vejle Kommune

Her vokser byen sig endnu større: 100 nye boliger kan være på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børkop kan få op op mod 100 boliger mere. Det er ved et område mellem Pjedstedvej og jernbanen.

Børkop: Børkop er et hit for tiden, og der lægges op til, at Børkop kan vokse sig endnu større. En privat investor har anmodet Vejle Kommune om at få udarbejdet lokalplan for et område syd for Børkop til lav boligbebyggelse.

Planen er, at der på grunden kan opføres op mellem 80 og 100 boliger, og det er der politisk opbakning bag. Området har i flere år været udset til at være et sted, der kan udstykkes grunde.

- Der er tale om et område, som er med i den masterplan, som Børkop Kommune lavede, så det er et område, der længe har været en naturlig del af de planer, der omkring Børkop. Det var da også et enigt udvalg, der bakkede op om, at der nu kan laves en ny lokalplan for området, siger Christoffer Melson (V), der er formand for teknisk udvalg.

Ændres og høres
Nu skal arbejdet med at ændre lokalplanen sættes i gang, og det arbejde forventes at være klar til foråret.Derefter venter en fem ugers høringsperiode.

Derefter skal politikerne i teknisk udvalg tage endelig beslutning, om der skal gives grønt lys til udstykningen af de mange grunde.

Giver udfordringer

Området har en størrelse på 19,7 hektar og udnyttes i dag til landbrugsdrift. I området ligger en olietransmissionsledning, og i den nordlige del af området er der et beskyttet naturområde, som i kommuneplanen er udlagt til et rekreativt område. Og der er også både jernbane og en virksomhed, der skal tages højde for.

Men nu er arbejdet gået i gang med at lave et nyt forslag til en lokalplan for området, og det kan betyde, at Børkop Syd bliver endnu større end nu. Med de udfordringer det giver.

- Det er vi politikeres job at tage hensyn til, at der også opgraders på andre områder. Skolen er ved at blive helt udbygget, og på idrætsanlægget er man ved at kigge nærmere på, så det er tanker, vi allerede gør. Men det er klart, at hvis der kommer så mange nye boliger til, skal vi tænke i helheder. Det er en forpligtelse, vi har, og som vi selvfølgelig skal arbejde ud fra, siger han.

Cykelsti?

En af de ting, der skal følge med, er infrastuktur. Ifølge forvaltningen lægges op til, at der skal være indkørsel til det nye område fra Pjedstedvej, og at der skal laves en cykelsti langs Pjestedvej.

Det er et område, hvor borgerne i forvejen er bekymret for skolevejen. Hvilke tanker gør I jer om de bløde trafikanter?

- Vi er i en meget tidlig fase af processen, så hvad det kommer til at ende med, ved vi jo ikke endnu. Men det skal klart diskuteres, hvordan vi bedst griber det an. Det er noget, som vi får stort fokus på, og nye boliger betyder nye forpligtelser for at trafiksikre i området. Vi skal have fundet en løsning, som vi kan stå inde for, siger Christoffer Melson.

Her vokser byen sig endnu større: 100 nye boliger kan være på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce