Hotel får mulighed for at genopføre bygning

Det tidligere sygehus ved De Kellerske Institutioner er i så dårlig stand indvendigt, at det er nemmere at rive det ned og genopføre det på ny, end at renovere det. Arkivfoto

Hotel får mulighed for at genopføre bygning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal i teknisk udvalg ønsker at ændre kommuneplan, så hotel kan rive en forfalden bygning ned og genopføre den igen. Fra Hotel Comwell Kellers Parks side forventer man dog ikke, at det kommer til at ske i nærmeste fremtid.

Brejning: En bygning ved Hotel Comwell Kellers Park er i så dårlig forfatning, at et flertal af teknisk udvalg hos Vejle Kommune har nikket ja til at ændre på kommunalplanen på området.

Ændringen vil give hotellet lov til at rive bygningen, der engang var hospital, ned, men kun på betingelse af, at den bliver bygget op på tilsvarende vis. I hvert fald udvendig mens dens indre vil blive ændret, så der kan laves noget mere moderne, end hvad den over 100 gamle tidligere bygning ellers kan tilbyde.

- Der er et flertal for ændringen. Vores folk har været ude og kigge på bygningen, og de giver hotellet ret i, at det er umuligt at renovere det, siger Christoffer Melson (V), der er formand for teknisk udvalg.

Før det endeligt bliver vedtaget, skal det dog i offentlig høring.

Gammelt hospital
Bygningen ud mod H.O Wildenskovvejs i Bejning blev bygget omkring århundredeskifte mellem 1800- og 1900 tallet.

Bygningen blev oprindeligt brugt som hospital på De Kellerske Institutioner.

Siden blev hospitalet flyttet hen til den bygning, hvor museet Kellers Minde nu har til huse, og bygningen blev brugt som plejebolig.

Siden 1980'erne har bygningen stået helt tomt. Den blev i midten af 00'erne købt af hotelkæden Comwell, der købte i alt fire bygninger, hvoraf de tre er blevet omdannet til hotel.

Følelser og svamp

Hos Hotel Comwell Kellers Park er man glade for, at der nu gives mulighed for at genopføre bygningen, så den visuelt ligner den nuværende.

- Der er bestemt mange følelser forbundet med en så smuk og historisk bygning. Den har været arbejdsplads for mange og en stor del af områdets identitet. Men den er i så dårlig stand, blandt andet angrebet af skimmelsvamp, at det på ingen måde giver mening at renovere den. Det giver klart mere mening at rive bygningen ned og opføre den igen efter nutidens regler og muligheder, siger Frederik Jelstrup, der er hoteldirektør på Hotel Comwell Kellers Park.

Han forklarer, at da hotellet købte de fire bygninger tilbage for over ti år siden, var det planen, at også det gamle hospital skulle renoveres.

- Men det viste sig, at der kom så mange uforudsete udgifter med renoveringen af de andre bygninger, at vi overskred budgettet med et tocifret millionbeløb. Så der var ikke økonomi til at kigge på hospitalsbygningen. Vi har siden holdt tag, tagrende og facade ved lige, men indvendigt har vi ikke gjort noget, forklarer han.

Sker ikke forløbig

Bygningen var tæt på at blive solgt til anden side, men det var i den tid, hvor krisen var på sit højeste, og købet gled ud.

Nu er krisen slut, og hotellet er i fuld gang med at udvide på forskellige områder. Og fra hotellets side vil man gerne gøre brug af den sidste af hotellets fire bygninger.

- Vi vil gerne lave hotelværelser i den gamle hospitalsbygning, men selvom kommunalplanen ændres, er det ikke lig med, at vi straks går i gang. Jeg forventer, at det vil ske indenfor en fem-årig periode, men det har vi ikke lagt os fast på, siger Frederik Jelstrup.

Hotel får mulighed for at genopføre bygning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce