I den hjemsøgte skole venter uhyggen

Michael Weber er ledende pædagog, og han tog Lea Olsen til venstre og Johanne Damgaard Glerup i hånden, og så gik de ellers ned i den uhyggelige kælder. Foto: Jørgen Flindt

I den hjemsøgte skole venter uhyggen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lea og Johanne på seks år er spændte. For nede i kælderen venter et vaskeægte spøgelseshus. Og derfor kræver det et par trygge hænder fra ledende pædagog Michael Weber, for så er det ok. Smidstrup-Skærup Skole holdt i går skolefest, og det gik ikke stille af sig.

Smidstrup: - Det bliver sjovt, men det bliver også lidt uhyggeligt, for der er andre børn som vil forskrække os, siger Johanne Damgaard Glerup og smiler lidt betuttet.

Hun og veninden Lea Olsen er ved at være klar. Klar til at gå i kælderen. Den megauhyggelige kælder, for hernede venter det ukendte. Det mørkeste af det mørke. Et Haunted House.

- Vi tør godt, men Michael skal holde os i hånden, siger pigerne, og Michael Weber tager pigerne i hånden.

Han er pædagogisk leder på Smidstrup-Skærup Skole, og han ved, hvad der venter dernede i kælderen. Og dog.

- Jeg har set det de andre år, men jeg har ikke set det i år, så jeg ved ikke, hvad venter, men jeg ved, at de store elever har gået til opgave med stor ildhu, så mon ikke det bliver super godt. Og skræmmende, siger Michael Weber.

Det er midt skoledag, og pigerne og Michael er en del af det lille hold, der skal deltage i generalprøven. Om aftenen venter skolefesten, hvor eleverne og deres familier fylder skolen.

Skolefest er mere end uhygge
Skolefesten på Smidstrup-Skærup Skole plejer at være et tilløbsstykke, men ikke alle skal ned i kælderen til den "hjemsøgte" del af skolen. For ikke alle tør.Hernede husere 7. og 8. årgang, hvor de laver kælderen om til et spøgelseshus. Sådan har det været i nogle år, og det er noget eleverne ser frem til at lave.

- Vi har brugt hele ugen på at lave det, og det er både skide sjovt og hyggeligt men også svært, for hvordan griber man lige det an. Men vi har arbejdet ud fra, hvilke rekvisitter vi havde til rådighed, og det har vi fået lavet nogle temaer omkring, forklarer Silas Damgaard, der går i 7. klasse.

Ud over Haunted House er også blandt andet koncerten i hallen et tilløbsstykke. Her deltager stort set alle elever på den ene eller anden måde. De fleste med at synge.

I år var temaet Kim Larsens sange.
Bøøøøh. Foto: Jørgen Flindt
Bøøøøh. Foto: Jørgen Flindt

Kælderklovnen

Så bliver det vores tur. Mørket omkranser os. Et lille dødningehoved viser vej, og inde i skolens kældermørke møder vi dem. Kælderklovnen med den uhyggelige maske. En arm griber ud efter os. En ung pige lokker med dæmonisk sirenesang. "Skal vi lege," siger hun på skræmmende vis til Lea og Johanne. En anden ung pige ligger på et bord, og en eller anden maskeklædt morder "slår hende ihjel" med en kniv.

Lea og Johanne knuger Michaels hånd endnu mere, og vi møder spøgelser og massemordere med motorsave, og da vi endelig er ved at nå udgangen, viser lyset sig, og en eller anden hopper ud fra mørket og skræmmer livet halvvejs ud af os. Åh, for pokker da også. Vi falder lige i fælden og skriger op.

Ude i sikkerhed igen slipper de Michaels hånd.

- Det var sjovt. Men det var altså ret uhyggeligt. Hende pigen der spurgte, om vi skulle lege, hun var den værste, siger Johanne Damgaard Glerup.

- Ja sammen med kælderklovnen, siger Lea Olsen

Michael Weber er enig med pigerne i, at det er uhyggeligt dernede.

- Godt jeg havde jer to i hænderne, for så var det ikke helt så uhyggeligt, siger han.

Skolefesten bød på mange andre ting lige fra korsang i hallen til popcorn i salen. Men i kælderen herskede uhyggen.

Ja, sådan kan en tavle også bruges. Foto: Jørgen Flindt
Ja, sådan kan en tavle også bruges. Foto: Jørgen Flindt
Så uhyggeligt var det dernede. En ung pige blev
Så uhyggeligt var det dernede. En ung pige blev "myrdet" igen og igen og igen. Blandt andet. Foto: Jørgen Flindt

I den hjemsøgte skole venter uhyggen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce