Kajak og yoga padler da godt sammen

Yogaaften for kajakroere. De to ting hænger nemlig rigtig godt sammen. Foto: Jørgen Flindt

Kajak og yoga padler da godt sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

18 kajakroere har, for en stund, skiftet kajakken ud med yoga. For yoga er med til at styrke kajakroningen. Især når der venter en grønlænder-vending forude.

Brejning: Der er udsigt til vandet, men det er mørkt og koldt, og det er slet ikke vejr til at ro kajak.

Så det gør de heller ikke. I stedet har 18 kajakroere samlet sig i klublokalerne på Brejning Lystbådehavn. Her dyrker de yoga.

- Det er bjergets stilling, vi skal lave, siger instruktør Heidi Nissen.

Hun ved, at kajakroning og yoga hænger mere end godt sammen, for hun har både roet kajak i mange år, og har dyrket og instrueret yoga i mange år.

- De to ting hænger rigtig godt sammen, for yoga giver smidighed, styrke og ro, og det samme gør det at sidde i en kajak ude på vandet. Det er afstressende og giver en mental styrke, forklarer hun.

Bedre rustet til vendingen

I Brejning er der et bestemt endemål med yogaen. Nogle af medlemmerne skal lære grønlænder-vendingen, hvor man får rullet sig helt rundt, mens man sidder i kajakken. Det er ingenlunde et krav, at man skal kunne den vending, men mange af deltagerne her vil gerne prøve den udfordring af.

- Det er det, vi fokuserer på her, så øvelserne er målrettet efter at styrke både kroppen og det mentale til at lave sådan en vending. Det er grænseoverskidende for de fleste at skulle have hovedet nedad i vand, mens man sidder i en kajak, men her kan yogaen give nogle værktøjer til, at man bliver bedre rustet til det. Og for dem, der er med her, men som ikke skal lave en grønlænder-vending, er der jo stadig mange fordele ved yogaen, som de får med alligevel, forklarer Heidi Nissen.

Inde i klublokalet går de fra bjergets stilling til krigerens stilling.

- I skal huske at fokusere på vejrtrækningen, lyder det fra instruktøren, og det gør de så, alt mens armene strækker sig ud, og et knæ bøjes på en bestemt måde.

Der er bjerge og krigere i klublokalet, men snart venter svømmehallen. Det er her, de af deltagerne, som vil prøve at lave en grønlænder-vending, skal have hovedet nedad. Til den tid med lidt mere styrke og smidighed i krop og sind.

Kajak og yoga padler da godt sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce