Klumme: Brødre


Klumme: Brødre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De gik over en p-plads, og de gav et indtryk af, at magtkampe har mange størrelser.

Gårslev: Mænd er nu engang mænd. Og magt er nu engang magt, og det er ikke altid, at mænd og magt hænger ret godt sammen.

Jeg vil ikke nævne politiske navne, men skal vi ikke bare sige, at verden er fyldt af små mænd, der ikke kan styre deres for store magt.

Nå, de to purke foran mig, tænker helt bestemt ikke storpolitisk. De tænker bare på nuet, og nuet er at gå over parkeringspladsen foran Brugsen i Gårslev. De er ikke alene, for der er en voksen med, men hende ænser de ikke.

De ænser hinanden, og lillebror, som vel ikke er begyndt i skole endnu, råber til storebror, at han skal vente. For Lillebror er træt, og derfor mener han, at storebror må vente.

Storebror er ikke enig, han mener omvendt, at lillebror må skynde sig.

De har begge bare overkroppe, solen skinner. De har ferie. Og de tøffer videre ud i Gårslev.

Men lillebror giver sig ikke. Han bliver ved med at diktere storebror til at vente, og storebror giver sig heller ikke. Stilstand. For en stund. Lillebror ender med at give sig.

Magtkampen bliver vundet af storebror, og lillebror ser nu ud til at leve fint med det. Ingen skade sket. Solen skinner jo stadig.

De to knægte skal nok blive til noget. Det så i hvert fald ud til at have tilpas mange ben i næsen, men hvad der venter derude om mange år, er selvfølgelig uvist.

Brandmand måske. Dagplejefar måske. Bager. Cykelsmed. Skuespillere. Musiker. Alt er i spil. Politiker er også en mulighed. Det er nemlig et ret vigtigt og nobelt hverv, men det noble forsvinder i ny og næ, når magten bliver for stor. Magt korrumperer siger man, og der er noget om snakken.

De to drenge fandt ud af det. De råbte højt undervejs, og den ene gav efter for den anden. Spillet om magt findes hele tiden og overalt. Selv på en parkeringsplads foran Brugsen.

Klumme: Brødre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce