Kommunen vil ændre på Industrivejs lokalplan


Kommunen vil ændre på Industrivejs lokalplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tiden er løbet fra den lokalplan, der dækker Industrivej i Børkop. Derfor lægges op til, at den skal ændres. Ejere, lejere og naboer skal høres.

Børkop: Industrivej og Tømmervej er en blanding af beboelse og industri, og desuden er der forskellige former for naboer. Til den ene side ligger huse med haver op til industrigrundene, til den anden side ligger der blandt andet en motortrafikvej.

Området har en lokalplan, som bærer navnet 1.27, men den plan skal der kigges nærmere på, for den er ikke fulgt med tiden.

Det forklarer Peder Hummelmose (V), der er formand for teknisk udvalg i Vejle Kommune.

- Vi skal kigge på det rundt i kommunen, hvor der er del områder, hvor der er blanding af boliger, håndværk, handel og industri. Og Børkop er prioritet 1, så den vil man kigge på med det samme, siger han.

Lokalplan 1.27
Lokalplan 1.27 dækker det område, hvor det meste af Børkops industri ligger. Men her ligger også butikker og boliger. Desuden grænser den op mod veje som Syrenvej og Elbækvej, hvor der ligger huse, som er blevet bygget længe før, at der blev lavet industriområde.Området under lokalplan 1.27 skal anvendes til erhvervsformål, fremstillings,- værksteds,- og lagervirksomheder. De skal leve op til regler som en maks. højde på 8,5 meter, maks. 50 procent af den enkelte ejendoms areal må bebygges, og der må ikke støjes for meget.

Vejle Kommune ønsker ikke længere, at der skal være stor industri spredt ud over kommunen, så store virksomheder, der vil bygge i Vejle Kommune, bliver placeret i i de store erhvervsområder Vejle Nord eller Syd samt Give Syd.

 

Meget er sket

Lokalplanen er fra 1998, og siden er meget sket.

- Tiden er løbet fra de visioner, man havde dengang. Det var dengang, hver kommune skulle have et industriområde, men nu er tingene jo samlet i en stor kommune. Dengang handlede det også om mindre virksomheder, men med tiden vokser de sig måske større og kræver de mere og mere plads, siger han.

Et andet aspekt er, at Vejle Kommune er på udkig efter nye steder, hvor der kan oprettes byggegrunde, og selvom der ikke er konkrete planer, vil en ny lokalplan kunne åbne op for ting i den retning. 

Borgermøde

Arbejdet er sat i søen, men det er først fra foråret, at der for alvor skal rykkes.

Det betyder, at en masse folk skal høres. Det er både virksomhedsejere, boligejere samt naboer, der kan give deres besyv med.

- Og så må vi se, hvor det ender, for alt er jo som udgangspunkt i spil, men nu er sagen høringsberettiget, så folk skal høres. Der er boliger tæt på, så jeg tænker, at vi skal have et borgermøde, når vi når hen til de otte ugers høringsfrist, siger han.

Nu skal arbejdet først forbi teknisk udvalg, som skal sige god for at få arbejdet i gang. Det må, selvom udvalget måske ser anderledes ud efter valget, forventes at være en formsag. Dernæst skal forvaltningen sætte arbejdet i gang, og dens arbejde skal godkendes i byrådet, inden den sendes ud i høring. 

- Det er ikke noget, der bare lige sker, for mange skal høres. Men der er enighed om, at det trænger til at blive gjort, siger Peder Hummelmose. 

Kommunen vil ændre på Industrivejs lokalplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce