Kommunen vil udstykke nye byggegrunde ved Brejning

Kommunen vil strikke en helhedsplan sammen for dette område langs Fælleshåbsvej. Desuden skal udarbejdes en lokalplan for den del af området, der støder op mod golfbanen i øverste højre hjørne. Med lokaplanen åbnes op for nye byggegrunde. Illustration: Vejle Kommune

Kommunen vil udstykke nye byggegrunde ved Brejning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejle Kommune er ved at løbe tør for nye steder at udstykke byggegrunde i Børkopområdet. Op mod 90 nye byggegrunde kan være på vej i Brejning Syd.

Børkop: Mellem 60 og 90 nye boliger i Brejning. Det skal der åbnes mulighed for, hvis det står til Vejle Kommune.

Det kræver dog en lokalplan, og det arbejde er nu sat i søen.

Det er et cirka 13,4 hektar stort areal, som der nu skal udarbejdes en lokalplan for. Området er en del af Brejning Syd, nærmere bestemt mellem Fælleshåbsvej og Skikballevej,

- Vi er ved at løbe tør for muligheder for udstykning af nye boliger i Brejningområdet. Det er et populært område, så derfor sætter vi det her arbejde i gang, siger Christoffer Melson (V), der er formand for teknisk udvalg.

Vi er ved at løbe tør for muligheder for udstykning af nye boliger i Brejningområdet.
Christoffer Melson (V), formand for teknisk udvalg

Komplekst område

Selvom arbejdet med lokalplanen nu sættes i gang, kommer den først til at ligge klar tidligst om et år.

Brejning Syd er nemlig mere speciel end de fleste andre områder i den tidligere Børkop kommune.

Dels er der Gauerslund Kirke, at tage hensyn til, dels skal idrætsanlægget udvides på den ene side af Fælleshåbsvej, og endelig skal der bygges et nyt plejecenter på den anden side af vejen.

Plejecentrets placering er endnu ikke endelig fastlagt, men udgangspunktet er, at det kommer til at ligge nær kirken. Derudover er der også en højspændingsledning, der krydser gennem området, der skal tages hensyn til.

Helhedsplan på vej

Derfor skal der udarbejdes en helhedsplan for den sydlige del af Brejning, og først når den ligger klar, kan lokalplanen vedtages.

- Vi er i fuld gang med at få opridset nye helhedsplaner, også ved Brejning Syd, så vi får kigget nærmere på, hvilke muligheder der er for at skabe nye boliger i Børkop og Brejningområdet. For det er der et behov for med den udvikling, der er i området. Derudover skal der formuleres såkaldte byvisioner, hvor de forskellige kommunale udvalg byder ind med visioner på tværs af hinanden. Så der er stor fokus på områdets fremtid, siger Christoffer Melson.

Vejle Kommune planlægger en proces, hvor Brejning lokalråd, Gauerslund Kirke, velfærdsforvaltningen og grundejere inddrages undervejs.

Det forventes, at helhedsplanen og lokalplanen vil ligge klar om et års tid.

Kommunen vil udstykke nye byggegrunde ved Brejning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce