Landbruget fylder og lugter: Landmand siger tak for overbærenheden med blomster

Nicolaj Christensen, nabo til familien Clemmensen, hjalp til og fik sået en masse blomsterfø rundt forskellige steder i Børkopområdet. Privatfoto

Landbruget fylder og lugter: Landmand siger tak for overbærenheden med blomster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langs visse marker i Børkopområdet vil der til sommer og sensommer vokse blomster. Til glæde og gavn for alle. Også insekterne.

Rands: Langs en række marker i Børkopområdet er der nu sået blomsterfrø, der bliver til forskellige former for blomster. Til syn og glæde for alle, der kører forbi.

- Vi laver de her små blomsterstriber, for vi vil gerne skabe noget pænt at se på og gøre noget for andre. Det er en måde at sige tak. Vi ved jo godt, at vi til tider både fylder på vejene, og når vi spreder gylle, så lugter det. Vi vil gerne med blomsterne give noget smukt tilbage, siger Hans Christian Clemmensen, der er landmand.

Han og familien ejer marker rundt omkring i området, så blomsterstriberne kommer til at være forskellige steder. Både nær Gauerslund Kirke, ved Industrivej i Børkop, nær Gårslev og ved Rands.

- Der er tale om striber, der vender ud mod vejene. Det giver jo ikke mening at lave dem, steder hvor ingen kan se dem. De bliver synlige, og blomsterne skal gerne blomstre på skift hen over sommeren og sensommeren, så der løbende vil være noget at se på, siger han.

Det er tredje år, at landmanden vælger at bruge lidt jord på den måde.

- Der er meget lidt bøvl i det, og økonomisk bruger vi så lidt jord samlet set, at det ikke kan mærkes. Men det kan ses, og hvad er lige så vigtigt; Det er med til at skabe mere biodiversitet. Blomsterne skaber mere liv for insekterne og dermed også fuglene og andre dyr. Det er bestemt også et vigtig led i det, siger Hans Christian Clemmensen.

Det er en måde at sige tak. Vi ved jo godt, at vi til tider både fylder på vejene, og når vi spreder gylle, så lugter det
Hans Christian Clemmensen, landmand

Må gerne plukkes

Når blomsterne kommer op, må man gerne stoppe op og lige plukke en gratis buket. Hvis man ønsker.

- Det er også en måde at give lidt tilbage til andre, oplyser han.

Det er blevet mere og mere populært for landmænd at så en blomsterstribe, og det er også givende, forklarer landmanden.

- Vi får nu ikke rigtig respons på det, men det er jo også de færreste, som ved, hvem der lige ejer markerne. Men det virker til, at folk nyder blomsterne, og det fortsætter vi gerne med fremadrettet, siger Hans Christian Clemmensen.

Familien Clemmensen har haft gård i Rands i 25 år.

Landbruget fylder og lugter: Landmand siger tak for overbærenheden med blomster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce