Matthias havde nemt ved at vælte mors konge

Matthias Daugaard tog et slag skak mod mor Sarah, da der var åben skak-dag på Englystskolen. Foto: Jørgen Flindt

Matthias havde nemt ved at vælte mors konge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Englystskolen er skoleskak blevet en naturlig del af undervisningen. Og nu skal skoleskak gerne bredes endnu mere ud.

Børkop: Eleverne på Englystskolen har gennem flere år skulle kæmpe om at vælte hinandens konger. Altså nå hen til skak mat.

Og nu vil skolen forsøge at brede skoleskak endnu mere ud. Derfor havde skolen indbudt både børn og voksne til en eftermiddag og aften med åbent hus og skoleskak.

Blandt de fremmødte var en af eleverne på skolen, Matthias Daugaard, der går i 5. klasse. Han sad og tog et slag skak mod en modstander, han ikke havde svært ved at slå. Nemlig hans egen mor.

- Neeej, det gik godt nok stærkt, sagde Sarah Daugaard med et stort smil, alt mens sønnen væltede hende konge omkuld.

Hun vidste godt på forhånd, at hun ville få bøllebank.

- Jeg har kun prøvet skak nogle få gange, mens Matthias virkelig er blevet grebet af det. Han har lært det her i skolen, og nu spiller han skak derhjemme mod computeren, og ellers mod alle dem, der har lyst. Det er jo så dejligt, at skolen tilbyder skak, for det er i den grad noget, Matthias kan fordybe sig i, siger hun.

Matthias er enig i, at det er godt, at der spilles skak i skolen.

- Det er sjovt, og det træner hjernen, siger han og vender sig om. En ny modstander venter.

Skoleskak hitter
I de senere år er skoleskak blevet meget populært, hvilket betyder, at der nu er flere medlemmer af Dansk Skoleskak, end der er voksne aktive skakspillere.På Englystskolen bruges skak i matematiktimerne. Det er med til at lære eleverne både at holde fokus, tænke strategisk og tænke flere træk frem.

En gang om året holdes DM i skoleskak.

Udbredes endnu mere

Hos Englystskolen er ambitionen, at skoleskak skal udbredes endnu mere. Gerne udadtil, men også indadtil på skolen.

- Vi bruger det i undervisningen, men vi gerne skabe en ånd, en skakkultur, på skolen, siger Erik Aaskov, der er matematiklærer på skolen.

Han er også manden, der har været primus motor på at få skoleskak integreret i undervisningen.

- Vi sætter nogle ting i søen. Nu prøver vi med denne skak-aften, og hvor vi åbner op mod byen udenfor, for vi er jo en del af Børkop, og vi vil gerne være for alle. Derudover arbejder vi på at kunne tilbyde eleverne at spille frikvarters-skak. Desuden vil vi lave en cup-turnering i skak her på skolen, hvor man spiller skak mod hinanden på kryds og tværs af alder, og til sidst har vi fundet skolens bedste skakspiller. Det skal gerne blive en fast tradition. Så vi gør vi en række tiltag, for at skak får sin egen naturlige plads i elevernes baghoved, siger Erik Aaskov.

Matthias havde nemt ved at vælte mors konge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce