Oplæg: Det eksisterende Gauerslund Idrætscenter skal ikke udvides - men flyttes

De kommende planer angående nyt idrætscenter i Gauerslund skal snart fra skyggen og ud i solen. Der lægges op til i den lokale projektgruppe, at det nuværende idrætscenter ikke udvides, men at der bygges nyt. Foto: Jørgen Flindt

Oplæg: Det eksisterende Gauerslund Idrætscenter skal ikke udvides - men flyttes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdet med at lave et oplæg til det kommende idrætscenter i Gauerslund er inde i sin sidste fase. Oplægget offentliggøres om halvanden måned.

Gauerslund: Der er nye tider på vej til det store idrætscenter i Gauerslund.

Men den eksisterende hal skal ikke forvente, at den bliver udvidet. I stedet lægges op til, at der bygges nyt et andet sted på grunden.

- Vi har haft tre forskellige forslag oppe og vende, men nu er det kogt ned til ét, og det er et forslag, som hele projektgruppen står samlet bag. Vi lægger op til, at vi ikke vil udvide det eksisterende hal og caféområde, for det vil presse tingene alt for meget sammen. Blandt andet parkering ved skolen og hallen er allerede en udfordring, og det vil bestemt ikke blive bedre, hvis halområdet blev udvidet der, siger Torben Iversen, formand for IKC 7080, der er med i den store lokalforankrede projektgruppe.

Fire år undervejs
Det var i foråret 2015, at de første spæde tanker om en udvidelse af Gauerslund Idrætscenter tog sin form.

Det skete blandt lokale kræfter, og politikerne i Vejle Kommune har valgt at bakke tankerne op.

Der er afsat en halv million kroner til det projektarbejde, som snart ligger klar. Et arbejde, hvor kommunen har hyret arkitektfirmaet MOVE og derigennem inddraget den lokale projektgruppe bestående af medlemmer fra diverse lokale foreninger og lokalråd samt private borgere med interesse i projektet.

Hvis planerne kan godkendes, er det op til politikerne at finde penge til projektet. Hvor stor en pose penge, der ifølge projektgruppen skal findes, er endnu ikke meldt ud.

Tilgodese bredt

I stedet lægger projektgruppen op til, at der skal bygges nyt.

- Økonomisk er der ikke den store forskel på, om man udvider det eksisterende eller bygger noget nyt et andet sted. Men ved at flytte det et andet sted, åbner det til gengæld op for nogle andre muligheder. Det vil skabe mere plads til at udvide i faser, også hvis der opstår nye tanker ude i fremtiden, og det vil også betyde, at man bedre kan bruge anlægget, mens der bygges nyt.

- Vi kan ikke gå i deltajer med hvor og hvordan det gerne må blive, for vi mangler stadig lige nogle løse ender, men vi vil gerne understrege, at vi mener, at vi lægger op til at tilgodese det brede udbud af brugere, siger han.

Selvom meget efter planen vil være nyt, vil meget også stadig bestå. Kunstgræsbane og tennisbaner eksempelvis.

Torben Iversen og resten projektgruppen ved godt, at hverken Rom eller et idrætscenter i Gauerslund bliver bygget på én gang. Det kommer til at tage flere år, inden alt er på plads.

- Det er selvfølgelig sådan det fungerer. Vi mener, at vi har et projekt, der er realistisk, og vi har kigget meget på at fremtidsikre stedet. Det skal gerne være sådan, at det nye idrætscenter er klar til de næste 30 år, siger han.

Offentligt møde

20. januar i det nye år offentliggøres projektet. Og alle er velkomne.

- Det kommer til at ske i hallen, hvor man kan komme forbi og se og høre mere om planerne. Vi havde egentlig i første omgang meldt ud, at det ville vi være klar 28. november, men det viste sig, at der dukkede nye ting op, så vi er ikke helt klar endnu, forklarer Torben Iversen.

Han fortsætter:

- Vi har internt i den lokale samarbejdsgruppe arbejdet godt sammen, og vi må også bare rose Vejle Kommune og arkitektfirmaet Move for deres måde at være med til at forme dette store projekt. Nu glæder vi os til, at næste skridt snart kan tages, siger Torben Iversen.

Oplæg: Det eksisterende Gauerslund Idrætscenter skal ikke udvides - men flyttes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce