Populær præst stopper: Sogn skal finde ny præst

Lisbeth Holm Filtenborg blev præst i Gauerslund Sogn, da Peter Højlund stoppede som sognepræst i 2012. Nu skal hun videre. Hun flytter til en stilling som sognepræst i Lemvig. Arkivfoto.

Populær præst stopper: Sogn skal finde ny præst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lisbeth Holm Filtenborg stopper som sognepræst i Gauerslund Sogn. Hun skal i stedet være præst ved Limfjorden.

Gauerslund: Det er syv år siden, at hun startede sit hverv som sognepræst i Gauerslund Kirke, men fra 1. juni er det slut.

Lisbeth Holm Filtenborg stopper som sognepræst i det store sogn ved Vejle Fjord, for hun skal i stedet være sognepræst længere mod nord.

- Fra 1. juni bliver jeg ansat som sognepræst i Lemvig-Heldum pastorat. Det glæder jeg mig meget til. Både min mand, Torben Fredbo, og jeg har mange relationer i og omkring Lemvig, så vi vender på mange måder "hjem", forklarer hun.

Lige for tiden har hun studieorlov, men den slutter 30. april, og dermed når hun at afslutte sin tid i Gauerslund med blandt andet konfirmationer.

- Det er gået lidt stærkt, men jeg når at runde af, og det er jeg glad for, siger hun.

Lisbeth Holm Filtenborg
Lisbeth Holm Filtenborg er cand. theol. fra Aarhus Universitet 1989. Fra 1. marts 2012 sognepræst i Gauerslund.Hun var forinden præst på Lemvigegnen fra 1991-1999 samt har arbejdet som højskolelærer på SeniorHøjskolen i Nørre Nissum fra 1999 til 2009, hvor hun underviste i litteratur, kunst, religion og naturvandringer.

Fra 2009-2012 var hun sogne- og studenterpræst i Gjellerup ved Herning.

Gode men slidsomme år

Lisbeth Holm Filtenborg kigger dermed tilbage på syv år i Gauerslund.

- Det har været syv gode år, hvor jeg har mødt mange dejlige mennesker. Men det har også været syv slidsomme år, siger hun.

Dels fordi sognet har oplevet en kraftig vækst i den periode.

- På de syv år har sognet fået 1000 nye medlemmer, så det har været presset til tider, og jeg har kæmpet for, at vi fik en ekstra præst, og det har vi heldigvis fået, nævner Lisbeth Holm Filtenborg.

Hun startede også på en tid, hvor mange års konflikt i sognet internt mellem både medlemmer af menigheden og mellem sognepræsterne lige var blevet afsluttet. Men ikke glemt.

- Det var et svært sogn at komme til, for sådan en langvarig strid internt i et sogn slider på alle. Der er mange gamle mønstre, man som ny skal lære at navigere i. Det har til tider været en svær opgave at løse, forklarer hun.

Boet der før

Men nu venter en ny tid i et område, hun og familien kender så godt.

- Vi har boet i Vestjylland i mange år, og vi har et stort netværk af venner og familie i området. Desuden elsker vi naturen og området, så da stillingen blev ledig, kiggede min mand og jeg på hinanden, og så tænkte vi, at det lyder for spændende. Jeg søgte stillingen og fik den, siger hun.

Hun starter i Lemvigkirkerne 1. juni, og det forventes, at hun skal indsættes i pinsen.

Der bliver afskedsgudstjeneste søndag 26. maj klokken 10.30 i Gauerslund Kirke.

Populær præst stopper: Sogn skal finde ny præst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce