Snart har Skærups foreninger et fælles klubhus

Med den nye tilbygning bliver klubhuset cirka dobbelt så stort. Den gamle del af klubhuset skal også friskes op og have lidt kærlig behandling, så det kommer til at passe til den nye. Foto: Mette Mørk

Snart har Skærups foreninger et fælles klubhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det gamle klubhus ved tennisbanen i Skærup er ved at blive udbygget til cirka dobbelt størrelse. Det kan blive nyt samlingssted for byens mange små og store foreninger.

Skærup: Frivillige kræfter knokler i sommervarmen for at udbygge det gamle klubhus ved tennisbanen i Skærup. En ny tilbygning på knap 40 kvadratmeter er ved at tage form.

- Klubhuset blev i sin tid bygget til tennisklubben, men blev ikke brugt så meget. Til gengæld har vi i byen en række forskellige klubber, som mangler et sted at mødes. Derfor opstod idéen om at udvide klubhuset, fortæller næstformand i grundejerforeningen i Skærup Lotte Olesen.

Det er grundejerforeningen, der omfatter 250-300 familier i Skærup, som står for byggeriet.

- Mange klubber mødes lige nu på skift hjemme hos hinanden, men det bliver godt for dem at kunne mødes på neutral grund, hvor alle har lige stort ansvar for at rydde op, forklarer hun.

Nogle af de klubber, som er potentielle brugere af det nye fælles klubhus, er petanqueklubben, den lokale kvindeklub og selvfølgelig stadig tennisklubben. Også grundejerforeningen kunne tænkes at holde mindre arrangementer som whiskysmagning eller spil-aftener.

- Vi har rigtig mange tanker om, hvordan klubhuset kan bruges. Vi håber, det kan være med til at give vores lille by et boost, siger Lotte Olesen.

Vi har rigtig mange tanker om, hvordan klubhuset kan bruges. Vi håber, det kan være med til at give vores lille by et boost.
Lotte Olesen, næstformand i Skærups grundejerforening
Det nye klubhus
Med en udvidelse på knap 40 kvadratmeter bliver klubhuset næsten dobbelt så stort som det eksisterende.

Det forventes, at byggeriet vil koste mellem 120.000 og 130.000 kroner. Udvidelse bygges stort set udelukkende med frivillig arbejdskraft, og derfor kan det lade sig gøre at holde prisen på det niveau.

Vejle Kommune har samlet støttet med 80.000 kroner. 40.000 kroner fra en udviklingspulje og 40.000 fra en pulje under Kultur & Fritid. Det resterende beløb, som bliver mellem 40.000 og 50.000 kroner, skal grundejerforeningen selv finansiere.
Den nye tilbygning er indrettet med et stort fællesrum med et lille tekøkken. Håbet er, at byens forskellige små klubber vil få glæde af rummet som nyt mødested. Foto: Mette Mørk
Den nye tilbygning er indrettet med et stort fællesrum med et lille tekøkken. Håbet er, at byens forskellige små klubber vil få glæde af rummet som nyt mødested. Foto: Mette Mørk

Frivillig arbejdskraft

Et af de to eksisterende bruserum og et omklædningsrum, der kun blev sparsomt brugt, er revet ned og er lagt til den nye tilbygning, som kommer til bestå af et stort fællesrum med tekøkken.

- Det hele bliver bygget med frivillig arbejdskraft. I sensommeren præsenterede vi planerne og havde lister, hvor man kunne skrive sig på til forskellige opgaver. Og folk står ved det, de har skrevet sig op til. Jeg har ikke prøvet at ringe til en eneste, der har meldt fra, fortæller Lotte Olesen, som fungerer som koordinator og løbende ringer til de folk, der er brug for i de forskellige faser af byggeriet.

Det har ligget grundejerforeningens bestyrelse meget på sinde, at byens borgere bliver inddraget i byggeriet.

- Det er med til at give dem en følelse af medejerskab, at det her også bliver vores fælles sted, samtidig med at vi får hjælp til nogle af de mange opgaver, der følger med sådan et projekt, siger næstformanden.

Tre erfarne håndværkere trækker det største læs og sørger for, at alt bliver lavet håndværksmæssigt godt og solidt.

- Det er nogle rigtig gode gutter, som har brugt meget store dele af deres sommer på at knokle her. Deres indsats er uvurderlig, siger hun.

Ingen fast tidsramme

Det var egentlig meningen, at byggearbejdet skulle være sat i gang i sensommeren, men på grund af efterårets meget våde vejr sidste år, blev arbejdet udskudt til foråret. Hvornår klubhusets tilbygning er helt færdig og klar til brug, vides ikke med sikkerhed endnu.

- Det er svært at sætte en fast tidsramme på, da det hele jo er baseret på frivillig arbejdskraft. Men når det står klar, skal vi selvfølgelig holde indvielse, fortæller Lotte Olesen.

Selvom der endnu mangler meget, før klubhuset er helt klar til brug, er de første tanker om næste projekt allerede begyndt at forme sig hos nogle af medlemmerne i grundejerforeningens bestyrelse.

- Hvis der er overskud til det, kunne det være dejligt med en stor, overdækket terrasse i forlængelse af klubhuset. Tiden må vise, om det bliver til noget, siger hun.

Snart har Skærups foreninger et fælles klubhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce