Tre nye haller og plads til fremtiden: Sådan ser oplæg til nyt idrætsanlæg ud

Skitserne blev tjekket ud og diskuteret. Foto: Jørgen Flindt

Tre nye haller og plads til fremtiden: Sådan ser oplæg til nyt idrætsanlæg ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

93 millioner kroner. Det vil det koste, hvis projektgruppens oplæg angående fremtidens idrætsanlæg i Gauerslund skal blive til virkelighed. Både borgere og politikere fandt oplægget spændende.

Gauerslund: To haller, der kan samles og skilles efter behov. Desuden en stor lethal, et caféområde, cykelværksted og mange andre ting. Og i helt nye lokaler.

Det lægger den lokale projektgruppe bag det kommende idrætscenter i Gauerslund op til.

Gruppen præsenterede søndag eftermiddag de skitser, som gruppen er kommet frem til. Skitser på, hvordan det kommende idrætscenter kan se ud, hvis det skal opfylde de lokale behov, der er.

Og der et stort behov. Det slog Torben Iversen fra projektgruppen fast.

- Vi er kommet frem til det her resultat, som, vi mener, kan opfylde de behov, som er i et område, der oplever så kraftig en vækst som vores område. Ikke kun for foreningslivet i området, men for alle mellem 0 og 100 år. Vi har kigget på en løsning, der strækker sig 20 til 40 år frem, og vi ved, at der kommer til at ske store forandringer, og dem har vi prøvet at tænke ind fra start, sagde han.

De nye forslag lægger op til nogle markante ændringer. Den største ændring er den mest tydelige, nemlig at der skal bygges helt nyt på den modsatte side af boldbanerne.

Det er stadig langs Fælleshåbsvej, men med en ny indkørsel og p-forhold nærmere Brejning. Dermed vil den nuværende hal stadig bestå.

- Det giver ikke mening at udvide hernede i den nuværende hal, som vi står i her i dag. For vi kan ikke udvide særligt meget, så der er ikke meget fremtidssikring i det. Desuden vil det kun give endnu mere bøvl med parkering ved skolen, sagde han.

Bredt samarbejde
Det var i foråret 2015, at de første spæde tanker om en udvidelse af Gauerslund Idrætscenter tog sin form. Det skete blandt lokale kræfter, og politikerne i Vejle Kommune har valgt at bakke tankerne op. Der er afsat en halv million kroner til det projektarbejde, som snart ligger klar. Et arbejde, hvor kommunen har hyret arkitektfirmaet MOVE og derigennem inddraget den lokale projektgruppe bestående af medlemmer fra diverse lokale foreninger og lokalråd samt private borgere med interesse i projektet. Hvis planerne kan godkendes, er det op til politikerne at finde penge til projektet. Hvor stor en pose penge, der ifølge projektgruppen skal findes, er endnu ikke meldt ud.
Skitseforslaget viser, at man ønsker at bygge nyt på den modsatte side af boldbanerne i forhold til den nuværende gamle hal. Foto: Jørgen Flindt
Skitseforslaget viser, at man ønsker at bygge nyt på den modsatte side af boldbanerne i forhold til den nuværende gamle hal. Foto: Jørgen Flindt

Positive borgere

Forslagene blev godt modtaget blandt de fremmødte ved præsentationen i Gauerslundhallen. Cirka 200 mødte frem, og blandt dem var Alice Andreasen, der er medlem af bestyrelsen for Børkop Event Group, som blandt andet arrangerer den årlige bierfest i Gauerslundhallen.

- Jeg var da nysgerrig for at se planerne, og jeg må sige, at det ser godt ud. Det er nogle klart spændende og lovende tanker, og det giver god mening at flytte det ned på den anden side af banerne. Der er ikke mulighed for udvidelse her i den gamle hal. Det er da bestemt også nogle meget brugbare forslag set med Børkop Event Groups øjne, for det vil give os endnu bedre muligheder, sagde hun.

Også ungdommen så på de nye forlag med positive øjne.

- Det ser rigtig fint ud, især med den nye lethal og en springgrav. Jeg håber bare ikke, at det kommer til at tage for lang tid, før det står klar, sagde Josephine Lynge, der er 13 år og går på Fælleshåbsskolen, der gør brug af den nuværende hal til gymnastiktimerne.

Knap 200 mødte frem for at høre omkring visionerne for det kommende idrætscenter i Gauerslund. Foto: Jørgen Flindt
Knap 200 mødte frem for at høre omkring visionerne for det kommende idrætscenter i Gauerslund. Foto: Jørgen Flindt

Mange penge og gode idéer

Det tidsmæssige er nu op til både politikere og de økonomiske realiteter. Prisen for det kommende idrætscenter er 93 millioner kroner.

- Det er et overslag, og vi har i projektgruppen først lige selv fået tallene, så vi har ikke drøftet det, og derfor kan jeg ikke sige mere om det lige nu, sagde Torben Iversen fra projektgruppen.

Manden med det øverste politiske ansvar på det kulturelle område, Dan Arnløv (K), var også til stede, og hans umiddelbare første indtryk var, at han godt kan lide skitseforslaget.

- Forslaget indeholder mange gode tanker, jeg finder rigtig spændende, og jeg glæder mig til at høre mere om dem i detaljer. Alle vi politikere er vist enige om, at Børkopområdet er et område, hvor der er et behov for, at noget skal ske, sagde han.

Prisen var han dog mere lunken ved.

- Personligt synes jeg, at 93 millioner kroner lyder af meget, og uanset hvad ligger det vist fast, at der ikke findes en stor pose penge på én gang, men det vil blive over flere år. Vi har tre andre haller i kommunen, der også skal findes penge til, og vi har også et anlægsloft at tage hensyn til. Nu skal vi have det drøftet politisk, og vi skal ikke vente for længe, men jeg tør godt spå om, at Rom blev ikke bygget på en dag, og det gør Gauerslund Idrætscenter heller ikke. Men processen er i gang, og der er kommet nogle spændende tanker på bordet, vi kan arbejde ud fra, sagde Dan Arnløv.

Tre nye haller og plads til fremtiden: Sådan ser oplæg til nyt idrætsanlæg ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce