Trods mangel på indsamlere nåede Børkop et flot resultat


Trods mangel på indsamlere nåede Børkop et flot resultat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun Børkop fik besøg af indsamlerne fra Folkekirkens Nødhjælp, mens der ikke var nok indsamlere til at dække hverken Brejning eller landområderne udenfor.

Gauerslund: 21.600 kroner. Plus det der stadig kan nå at blive sendt ind.

Det er resultatet af Folkekirkens Nødhjælps indsamling i Gauerslund Sogn.

Og det er et overraskende flot resultat, for i år deltog halvt så mange indsamlere end sidste år. Og det var så få, at sognet langt fra kunne blive dækket.

- Vi fik dækket 12 ruter ud af 35-36 mulige. Vi måtte koncentrere ruterne til Børkop By og nåede således ikke til Brejning by, og slet ikke til landområderne i sognet, forklarer Verner Helwig Pedersen, der er sognepræst i Gauerslund Sogn.

Indsamling
Ved søndagens landsindsamling for Folkekirkens Nødhjælp blev der samlet i alt 11 millioner kroner ind.I alt var der 14.000 indsamlere på gaden rundt i Danmark. To tredjedele var kvinder.

Pengene går til projekter rundt i verden. Deriblandt til haver i flygtningelejre samt fiskedamme i Nepal.

Elever hjalp tl

Sidste år blev der samlet 30.600 kroner ind, så man nåede i år lidt over to tredjedele af det beløb. Mange af pengene i år blev samlet ind via mobilepay. I alt er der kommet over 8000 kroner ind på den konto. En enkelt bidragsyder gav 5000 kroner, som blev betalt med mobilepay.

I år deltog fire indsamlere fra sognet samt 17 elever fra Brejning Efterskole. Da skoleeleverne er under 18 år, skal de gå to og to sammen, så derfor blev det til, at 12 ruter blev dækket.

- Jeg vil gerne at bringe en tak til dem, der hjalp med indsamlingen. Især er der grund til at takke eleverne fra Brejning Efterskole, som gav sognet en hjælpende hånd og ikke mindst for elevernes venlige og høflige optræden. Der var flere af eleverne, der sagde tak, fordi de fik mulighed for at være med i indsamlingen. Så en stor tak Brejning Efterskoles elever, lyder det fra sognepræsten.

Her gik det godt

I Smidstrup- Skærup blev der samlet over 12.000 kroner ind plus mobilpay, som ikke er opgjort endnu.

- Det gik, som det plejer. Folk bakker godt op, og vi havde 14 indsamlere rundt, så vi fik dækket alle ruter, siger Svend Aage Ladegaard, der står for landsindsamlingen i Smidstrup-Skærup Sogn.

Også i Gårslev sogn gik det fint.

- Vi fik samlet cirka 8300 kroner sammen, og derudover har mange betalt med mobilepay, og der ved vi ikke, hvor stort et beløb, der er tale om. Men selv uden at kende det samlede beløb vil jeg sige, at det er gået fint, siger Birgitte Blok fra Gårslev Sogn.

I Gårslev var der indsamlere nok til at dække 11 ud af 14 ruter.

Trods mangel på indsamlere nåede Børkop et flot resultat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce