Vejle Fjord: Måske får vi en ny lækker sandstrand

Smukt er her ved vandkanten i Brejning. Og på sigt kan den stenede strand blive til en sandstrand. Foto: Jørgen Flindt

Vejle Fjord: Måske får vi en ny lækker sandstrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejle Kommune har fået undersøgt, om det overhovedet er muligt at lave en sandstrand ved Brejning Lystbådehavn. Det er det.

Brejning: En sandstrand nær Brejning Lystbådehavn er en idé, som Vejle Kommune arbejder på, og nu viser en undersøgelse, at idéen er mulig.

Det fastlår konsulentfirmaet Cowi, der har kigget nærmere på strømforhold, erodering og så videre.

Cowi har lavet en såkaldt hydrologisk undersøgelse, som konkluderer, at en sandstrand til badende gæster er muligt. Især er der mulighed for at skabe en rimelig bred sandstrand nogle få hundrede meter nord for havnen.

Det vil kræve nogle ændringer på selve stranden, blandet andet skal der bygges et par høfter ud i vandet på strategiske steder. Og der skal omvendt fjernes nogle gamle betonelementer, der ligger på stranden fra gamle dage, hvor der i området var en lille havn, som Kellers Institutionerne gjorde brug af.

Havneplaner
Fremtidens Brejning Lystbådehavn er under ombygning. Havnen og dens medlemmer arbejder på flere plan.Blandt andet er det planen, at der skal laves et område for vinterbadere.

Desuden er klublokalerne blevet for små til de mange medlemmer, så der arbejdes på at skaffe midler nok til et nyt klubhus.

Der skal også skaffes penge til et nyt bådeoptagsanlæg, så de mange både bedre kan komme på land. Og tilbage i vand igen.

Desuden skal der kigges på parkeringsforholdene, som i periode med spidsbelastninger også er udfordret.
De gamle betonhøfter fra institutionens tid skal væk, hvis stranden skal renoveres. De er farlige og meget lidt kønne. Foto: Jørgen Flindt
De gamle betonhøfter fra institutionens tid skal væk, hvis stranden skal renoveres. De er farlige og meget lidt kønne. Foto: Jørgen Flindt

Skal laves en helhedsplan

Kommunen ønsker at renovere stranden, så stranden bliver mere indbydende og i samspil med området, som blandt andet inkluderer Brejning Havn, kan benyttes at kommunens borgere i større omfang.

Endnu er det dog kun på tankeplan. Om stranden bliver til noget, ved kun fremtiden.

- Det er der slet ikke gjort nogen politiske tanker omkring endnu. Det eneste vi nu ved er, at det fysisk kan lade sig gøre. Vi vil lave en helhedsplan, hvor man kigger på, hvad der skal ske omkring marinaområdet. Der er fra forskellige sider næret et ønske om en strand, og det har vi nu fået undersøgt, om det overhovedet er muligt, og det er det. I hvert fald på den del, der handler om strømforhold med videre, siger Christoffer Melson (V), der er formand for teknisk udvalg.

Process er i gang

Men derfra til at det bliver til noget, er der stadig langt.

- Der er stadig mange spørgsmål, som skal besvares. Hvad med de forhold, der er på land? Parkeringsforhold, naboer og så videre. Det kræver nye undersøgelser. Lige nu er der gang i dialogen med lodsejerne, lokalråd og andre interessenter. Det er vigtigt, at der er bredest muligt opbakning, siger Christoffer Melson.

Der er, som nævnt, ikke noget fastlagt endnu, så langtfra, men at der skal laves en helhedsplan for området giver, ifølge udvalgsformanden, meget god mening.

- Området ved havnen er jo et utroligt flot og spændende område, og det ligger i et område, der er under kraftig udvikling, så det er nærliggende, at der bliver lavet en helhedsplan. For i hvilken retning skal det gå? Det er det arbejde, forvaltningen er i gang med nu, og processen er i fuld gang, siger Christoffer Melson.

Det har kostet 300.000 kroner at få lavet den hydrologiske undersøgelse af området.

Vejle Fjord: Måske får vi en ny lækker sandstrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce